Samsung pregăteşte două noi telefoane cu Tizen OS

     După ce a lansat pe Samsung Z1, în India, platforma sa software, Tizen OS, compania sud-coreeană pregăteşte deja alte două terminale şi se pare că unul dintre ele nu va mai fi limitat la o singură piaţă.
243144maximDeocamdată, informaţiile nu au fost confirmate, însă decizia de a produce noi telefoane cu acest sistem de operare ar fi fost luată după ce utilizatorii de Z1 şi-au exprimat deja dorinţa pentru un smartphone similar, dar puţin mai puternic.
 Conform informaţiilor dezvăluite de Tizen Experts, Samsung Z2 va ajunge în India în următoarele luni cu un hardware mult mai puternic. Noul smartphone va integra un procesor quad-core, 1 GB de memorie RAM şi un display mai performant, cu rezoluţie qHD (960 x 540 pixeli), relatează portalul go4it.
Se pare că Samsung pregăteşte şi un al doilea telefon, iar acesta ar fi destinat pentru alte pieţe. Specificaţiile hardware ale acestui model indică o configuraţie mai bună decât pe Z1, ceea ce indică şi un produs final mai scump, ce nu ar fi destinat unei pieţe precum cea din India. Se pare că acest model, misterios, va avea un display de 4,8 inci cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), dar sunt zvonuri că ar putea fi chiar Full HD (1920 x 1080 pi­xeli). Telefonul va avea un procesor quad-core, 2 GB RAM şi 8 GB spaţiu de stocare, ceea ce l-ar plasa în segmentul mediu şi nu cel de telefoane ieftine, ceea ce ar îndreptăţi mai mult posibilitatea de a utiliza chiar un panou cu rezoluţie Full HD.
curierulnational.ro