Dragoş Botoroagă, administratorul Consmin SA, trimis în judecată în dosarul „Gala Bute”.

    Fostul ministru Elena Udrea, aflată în arest din 25 februarie, a fost trimisă în judecată, marţi, de procurorii anticorupţie, în dosarul „Gala Bute”, ea fiind acuzată de luare de mită.

download (14)În acest dosar, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie  şi administratorul  Consmin SA Dragoş Botoroagă, acuzat de  DNA de dare de mită.Botoroaga  este cercetat sub control judiciar.

Procurorii anticorupție arată că în perioada 2010 – 2011, ministrul Udrea Elena Gabriela, împreună cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Naționale de Investiții, au primit o sumă de aproximativ 300.000 lei de la administratorul CONSMIN, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate în baza lucrărilor cu CNI.

”Astfel, după ce CNI realiza plăţile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, Botoroagă dispunea transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Lungu, S.C. Last Time Studio S.R.L., în baza unor contracte de consultanţă fictive. În acest mod, s-au făcut cinci plăţi în valoare totală de 335.486 de lei ”, spun procurorii DNA.

Procurorii anticorupție au decis trimiterea în judecată, în același dosar al Galei Bute, a Elenei Udrea , Tudor Breazu (complicitate la luare de mită),Rudel Obreja (complicitate la luare de mită, două infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani), Gheorghe Nastasia (luare de mită), Ștefan Lungu (trei infracțiuni de complicitate la dare de mită), Ana Maria Topoliceanu (luare de mită) și fostul ministru al Economiei  Ion Ariton (participație improprie la abuz în serviciu, folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite).

foto:sursa facebook