A demarat cea de a doua etapă a proiectului “Tineri vulcăneni pentru comunitate”

    Proiectul “Tineri vulcăneni pentru comunitate”, implementat de  Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vulcan și Colegiul Tehnic “Mihai Viteazu”, a intrat în cea de-a doua etapă de implementare.

v1v2Nicu Taşcă, preşedintele Asociaţiei „Niloran”, spune că,până acum, aproximativ jumătate din numărul propus de tineri au fost formați în domeniul participării publice și al mecanismelor acesteia. „Din datele strânse până acum, în urma completării chestionarelor de evaluare, a reieșit că adolescenții vulcăneni aveau nevoie de informațiile oferite de trainer și că ar mai participa la astfel de întâlniri.  De altfel, cei care și-au dat mâna pentru realizarea acestui proiect consideră că o parte din acești tineri au făcut deja câțiva pași pentru a deveni piloni importanți ai societății în viitor”, a precizat Taşcă. În cadrul proiectului, peste 200 de elevi ai Colegiului Tehnic “Mihai Viteazu” învaţă ce înseamnă participarea publică, iar la final își vor putea identifica un rol pe care pot să-l joace în comunitatea locală, putând astfel să-și dezvolte o carieră. De asemenea, pe parcursul a două luni, tinerii vor avea ocazia să discute cu lideri ai comunității vulcănene și să înțeleagă ce înseamnă pozițiile pe care aceștia le ocupă în comunitate.

v3Proiectul “Tineri vulcăneni pentru comunitate” s-a născut din nevoia de a-i aduce pe tineri mai aproape de comunitatea din care fac parte și a-i determina să participe activ la viața acesteia, dezvoltându-le competențele.