Un Jeep al Consiliului judeţean a fost cedat jandarmilor hunedoreni

jeep jandarmiUnul din cele două SUV-uri VW Touareg ale Consiliului Judeţean Hunedoara a fost cedat Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara. Potrivit lui Dorin Oliviu Gligor, şeful administraţiei judeţene, cedarea acestui vehicul jandarmilor se subscrie uneia din priorităţile avute de Consiliul Judeţean Hunedoara: paza şi protecţia cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.

gligor„Acest SUV este mult mai util jandarmilor decât ne-a fost nouă, la CJ Hunedoara. Prin cedarea lui câştigăm de două ori! O dată, jandarmii au acum logistica necesară să-şi ducă mai bine la îndeplinire misiunea de pază a monumentelor istorice, care sunt o prioritate pentru noi. Pe urmă, am eliminat o sursă importantă de cheltuieli pe care întreţinerea acestui VW Touareg o reprezenta în bugetul CJ Hunedoara”, a explicat Dorin Oliviu Gligor.

viorel salanGeneralul de brigadă, Viorel Sălan, inspector-şef la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara apreciază că „este un ajutor extrem de important pe care l-am primit. Acest vehicol cedat nouă cu titlu gratuit de Consiliul Judeţean Hunedoara rezolvă o problemă până acum imposibil de pus la punct: MOBILITATEA echipei de jandarmi care păzeşte cetăţile dacice de la Sarmisegetuza Regia. Ea se încadrează în cadrul legal al protocolului existent între Consiliul judeţean Hunedoara şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara, protocol vizând protecţia monumentului istoric de valoare inestimabilă din Munţii Orăştiei. Fac precizarea că acest automobil va fi folosit exclusiv de postul de jandarmi ordine publică montan „Sarmisegetuza” a cărui misiune este paza monumentului istoric.”

SUV-ul de la CJ Hunedoara urmează să intre în prima misiune oficială a jandarmilor pe traseul Orăştie-Sarmisegetuza într-una din zilele următoare, după ce el va fi dotat corepunzător acestui gen de misiuni ale Jandarmeriei.