Încă o încercare, un nou eşec/Alin Simota rămâne în închisoare

     Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au respins contestaţia formulată de Alin Simota, care a cerut să fie eliberat din penitenciar.

download (2)Cererea a fost analizată luni, însă abia marţi s-au pronunţat judecătorii. „Respinge ca nefondata contestaţia formulată de inculpatul S.A.împotriva încheierii penale pronunţată în data de 21 aprilie 2015 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu în data de 28 aprilie 2015”, este soluţia Curţii de Apel luată în dosarul în care Simota este judecat, din nou, pentru constituirea unui grup infracţional, evaziune, dar şi delapidare.

Reamintim că acest nou dosar, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, a fost constituit după ce, în data de 5 august 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT au fost efectuate opt percheziții simultane la domiciliile unora dintre membrii grupului, precum și la sediile firmelor implicate în circuitul evazionist. Procurorii DIICOT spun că, din probele administrate în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că, în fapt, începând cu anul 2007, Alin Simota împreună cu mai multe persoane din conducerea S.C. Atomis Internaţional Prod S.R.L., S.C. Simar S.R.L., S.C. Atomis Energie S.R.L., S.C. Elco Invest Consult S.R.L., precum şi alte persoane de încredere, a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi alte infracțiuni, pentru a obţine beneficii materiale. În contabilitatea primelor două societăţi au fost înregistrate cheltuieli fictive, fiind pe de o parte afectate astfel taxele datorate bugetului de stat (TVA şi impozit pe profit), iar pe de altă parte, în baza acestor acte de cheltuieli fictive, fiind devalizate propriile societăţi cu sume mari de bani. Anchetatorii spun că Simota era liderul grupării care avea o structură bine determinată, fiecare membru având sarcini exact delimitate.  Procurorii DIICOT spun că, prin activitatea infracțională derulată prin intermediul firmelor S.C. Atomis Internaţional Prod S.R.L. și S.C. Simar S.R.L, gruparea a creat un prejudiciu de 3.453.402,88 de lei plus accesorii, prejudiciul total prin delapidare fiind de 4.077.977,72 lei RON (viramente bancare către S.C. Lubrex Company S.R.L. şi S.C. Muri Building S.R.L. efectuate în baza unor facturi fictive de achiziţie materiale şi monoperă).