Winkler: Majorare de la 1,5 la 31,8 milioane euro pentru ocuparea profesională a tinerilor, bani de la UE

     Suma de care va beneficia România în acest an pentru ocuparea profesională a tinerilor va creşte de la 1,5 milioane euro la 31,8 milioane euro, după ce Parlamentul European a aprobat majorarea cu un miliard de euro a programelor din acest sector, susţine deputatul european Iuliu Winkler.

download (6)Parlamentul European a aprobat, miercuri, majorarea cu un miliard de euro a programelor pentru ocuparea profesională a tinerilor, iar pentru România acest lucru însemnă creşterea alocărilor aferente Iniţiativei privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor în 2015 de la 1,5 milioane de euro la 31,8 milioane de euro. „Am votat Raportul referitor la propunerea de regulament al PE privind Fondul social european în ceea ce priveşte o majorare a sumei pre-finanţării iniţiale acordate programelor operaţionale sprijinite de Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor. Salut determinarea raportorului pentru a obţine un parcurs rapid în PE al propunerii Comisiei Europene care a decis deblocarea unui miliard de euro pentru a stimula statele membre să lanseze proiectele de care au nevoie în vederea ocupării tinerilor şomeri”, a explicat Winkler.

În opinia deputatului european, decizia Comisiei de a debloca suma de un miliard de euro şi rapiditatea cu care aceasta a fost adoptată de către PE este binevenită pentru că programele destinate tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă au acum nevoie de bani.