29 de primari şi consilieri judeţeni vor să promoveze judeţul Hunedoara la Bruxelles

europarlO delegaţie formată din 29 de consilieri judeţeni şi primari hunedoreni vor reprezenta judeţul Hunedoara la „Open Doors Day – Ziua Porţilor Deschise la Instituţiile Europene”, eveniment organizat la Bruxelles în contextul festivităţilor „Zilei Europei”, în acest an sărbătorindu-se 70 de ani de la sfârşitul celui De-al Doilea Război Mondial.

Hunedoara se va prezenta la Bruxelles cu un stand reunind principalele elemente de identificare ale judeţului. Atenţia vizitatorilor va fi atrasă spre standul hunedorean de două roll-up-uri în care sunt oglindite, într-o grafică deosebit de atractivă, vestigiile istorice de la Sarmisegetuza Regia din Munţii Orăştiei, şi Castelul Corvinilor de la Hunedoara. Standul va fi străjuit de două fanioane, unul a judeţului Hunedoara, iar celălalt al României.

Un număr de circa 200 de vizitatori care trec pe la standul hunedorean vor primi un pachet informativ multimedia despre atracţiile turistice şi istorice locale. El va cuprinde o broşură editată sub genericul „12 destinaţii/motive pentru a vizita judeţul Hunedoara”, o hartă a judeţului Hunedoara, două CD-uri de prezentare, unul a judeţului Hunedoara, iar al doilea a vestigiilor de la Sarmisegetuza Regia, precum şi un pliant de prezentare a Castelului Corvinilor de la Hunedoara. Cei interesaţi vor putea consulta la stand un album de prezentare a judeţului Hunedoara editat în şase limbi europene, engleză, franceză, germană, maghiară, italiană şi română. Pentru oficialii de la Bruxelles, sunt pregătite 50 de astfel de albume ambalate într-o plasă-cadou pe care sunt inscripţionate datele de contact ale Consiliului Judeţului Hunedoara.

Pentru deplasarea delegaţiei judeţului Hunedoara la „Open Doors Day – Ziua Porţilor Deschise la Instituţiile Europene” s-a alocat în acest an suma de 180.000 de lei. Pentru încadrarea în costuri rezonabile, s-a luat decizia ca transportul oficialităţilor să fie făcut cu mijloacele de locomoţie aflate în proprietatea Consiliului Judeţean Hunedoara, în speţă un autocar şi un microbuz.



(Următoarea știre) »