CARDUL DE SĂNĂTATE V.S. OMUL DE RÂND

Sistemul de activare a cardurilor de sănătate a „pornit” cu stângul încă din prima zi a lunii mai. Asta confirmă şi blocarea serverelor la doar 20 de minute de la deschiderea programului. Deşi au fost deblocate parţial, serverele nu au putut face faţă nici astăzi numărului mare de solicitanţi. La primele ore ale dimineţii, un haos total se instalase şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, unde oamenii au fost nevoiţi să stea ore în şir la rând pentru a intra în posesia cardului, mulţi dintre ei fiind purtaţi de mai multe ori pe la uşile Casei Judeţene.

card-sanatate„De trei ore stau….acuma intrăm, mai stăm vreo trei patru şi apoi vedem. Ne pune pe drumuri foarte mult, după aceea trebuie să-l activăm şi mai stăm vreo trei patru ore”, a declarat nemulţumit unul dintre oamenii de la rând.

„Nu o dată, de trei ori am stat… Am stat o dată aici, am stat la camera 101, de acolo m-au trimis sus şi acum stam sa vedem…cred ca până la 5:00 după masa va trebui să stam aici”, susţine o hunedoreancă
De un sistem deficitar au avut parte şi medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, motivul acestor probleme fiind numărul mare de solicitanţi.

„Sunt câteva disfuncţionalităţi la nivel naţional, adică se mai blochează sistemul, însă cred că probabil din cauza multora adresabilităţi şi am înţeles de la cei în măsură să ne spună acest lucru că sunt undeva la 9000 de accesări pe minut. De dimineaţă am plecat bine la ora 08:00, dar pe la 11-12:00 medicii ne-au spus că a început sistemul să se blocheze şi să îngreuneze munca medicilor şi a pacineţilor. Din spusele medicilor din 15 minute cât trebuia să dureze o consultaţie s-a ajuns la peste 25 de minute.Clar la nivel naţional se lucrează pentru a se remedia această situaţie”, a precizat CĂLIN LAZA, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva

Deşi toate unităţile sanitare s-au dotat cu cititoare de card şi cu toată aparatura necesară, situaţia nu poate fi schimbată. Din acest motiv, oamenii trebuie să dea dovadă de răbdare şi să aştepte după caz de la câteva minute până la câteva ore pentru eliberarea unei reţete sau pentru întocmirea unei fişe de internare.

 



(Următoarea știre) »