Amânare în soluţionarea dosarului de evaziune a lui Alin Simota

      Soluţionarea dosarului în care Alin Simota este judecat pentru evaziune fiscală a fost amânată de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia pentru data de 26 mai.

simota Dosarul se află în faza de apel, iar sentinţa pronunţată la începutul lunii februarie de Judecătoria Petroşani a fost contestată atât de omul de afaceri Alin Simota, cât şi de Adminsitraţia Judeţeană a Finanţelor Publuce Huendoara şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani.

Potrivit sentinţei pronunţate de judecătorii de la Petroşani, Simota a fost condamnat la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţa, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. De asemenea, Simota a nfost obligat de magistraţi ca, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC SIMAR SRL Petroşani prin lichidatorul judiciar al firmei, la plata sumei de 412458,50 lei, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii, calculate de la data scadenţei până la data plăţii efective a prejudiciului. Alin Simota a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în calitate de reprezentant legal al SC SIMAR SRL, iar în apărarea sa Simota a cerut şi o expertiză financiar – cotabilă, care să reliefeze dacă a existat sau nu prejudiciu, precum şi situaţia financiară a firmei şi plăţile făcute de reprezentanţii legali ai acesteia. Costurile expertizei au fost suportate chiar de inculpat, care a achitat 5.400 de lei. Simota a mai fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru conflict de interese, după ce ar fi câştigat aproape 50 de miliarde de lei vechi din afacerile cu statul pe vremea în care era consilier judeţean. De asemena, mai este judecat în alte două dosare penale.