Curtea Constituţională sesizată în dosarul lui Mircea Ioan Moloţ

     Magistraţii de la Tribunalul Alba au admis cererea formulată de Mircea Ioan Moloţ privind sesizarea Curţii Constituţionale în dosarul în care acesta contestă ordinul Prefectului de Hunedoara privind încetarea mandatului înainte de termen.

ffe8523782646ffd64f06f343863f031_imageresizeDosarul a fost strămutat de la Tribunalul Hunedoara la Tribunalul Alba, iar la termenul de miercuri instanţa a admis “cererea formulata de reclamantul Mircea Ioan Moloţ privind sesizarea de catre Tribunalul Alba, a Curtii Constituţionale, în vederea judecării excepţiei de neconstituţionalitate invocate de acesta si, in consecinta: Sesizează Curtea Constituţională în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art.15 din Legea nr. 393/2004 publicată în Monitorul Oficial nr. 912 din 7 octombrie 2004 şi a prevederilor art 25 alin 3 şi 26 alin. 3 din Legea nr. 176/2010, publicată în Monitorul Oficial nr. 621 din 2 septembrie 2010, astfel cum a fost aceasta invocata de reclamant”
Reamintim că Mircea Moloţ a contestat ordinul semnat de prefectul de Hunedoara la finele lunii ianuarie, privind constatarea încetării mandatului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia. Iniţial, procesul s-a aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar după un singur termen de judecată Moloţ a cerut şi a obţinut şi strămutarea procesului, care se judecă acum la Tribunalul Alba. Agentia Naţionalã de Integritate a anunţat cã Mircea Ioan Molot a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 – 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunãrii Generale a Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitãţii administrativ-teritoriale în AGA la SC Drumuri si Poduri SA Deva. Moloţ s-a judecat cu Agenţia Naţională de Integritate, însă a pierdut acţiunile în instanţă.

.



(Următoarea știre) »