Jandarm hunedorean pe podium la Campionatul de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne

poza buciuman În perioada 27 – 29.04. a.c. s-a desfăşurat etapa finală a Campionatului de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, ediția a IX-a, competiţie găzduită în acest an de Sala de Atletism Bacău.
În competiție s-au înscris peste 70 de sportivi din întreaga ţară, din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Jandarmerie, Poliţie, Pompieri şi Poliție de Frontieră. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara a fost reprezentat la acest concurs de plt. Buciuman Mihai, subofiţer al Grupei 1 Jandarmi Antiteroristă din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Deva. Jandarmul nostru a reuşit performanţa de a obţine locul III la aceasta competiţie, la categoria 95 kg, dovedind astfel nivelul ridicat al pregătirii şi profesionalismul jandarmului hunedorean, punând la loc de cinste prestigiul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara.
Concursul s-a desfăşurat la categoriile de greutate de la 65 la 95 kg, light contact şi full contact.
Unifight reprezintă o disciplină sportivă apărută în anul 2000, care constă în parcurgerea unei piste cu obstacole, probe de tir şi luptă corp la corp in ring. Unifight, prescurtarea de la Universal Fight, este un sport cu caracter aplicativ, care este utilizat ca formă de pregătire in Ministerul Afacerilor Interne.
Prima etapă a concursului constă în parcurgerea unui traseu de aproximativ 60 metri, presărat cu obstacole, probă la care sportivul trebuie să folosească mai multe tehnici, printre care mersul în mâini, mersul târâş, căţărarea şi aruncarea cuţitelor. Urmează o pauză de un minut, timp în care sportivii trebuie să se echipeze pentru lupta din ring, in stilul full-contact, putând folosi orice tip de lovituri, în picioare sau la sol. În lupta la sol sunt permise tehnici de ştrangulare, luxare sau proiectare. Lupta în ring se desfăşoară, de regulă, pe durata a două reprize, a câte două minute.

Compartimentul informare, relaţii publice şi cu publicul