Amânare. Încă o lună pentru expertiza medico-legală în cazul Monicăi Iacob – Ridzi

     Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au amânat cu încă o lună judecarea cererii depuse de fostul ministru Monica Iacob – Ridzi privind întreruperea executării pedepsei pe caz de boală.

download (14)

Judecătorii au fixat un nou termen, pentru data de 5 iunie, în vederea finalizării expertizei medico-legale dispuse. Expertiza efectuată de Institutul de Medicină Legală trebuie să stabilească dacă Monica Iacob – Ridzi suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliția Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. În data de 3 martie, a fost transferată la Spitalul Penitenciar Jilava, la solicitatea sa şi la recomandarea medicilor. Fostul demnitar a precizat că suferă de 13 afecţiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică, trombofilie prin mutaţie homozigotă şi heterozigotă, boala von Willebrand, tiroidită cronică, sindrom poliuropolidipsie, osteoporoză, gastrită, anemie feriptivă.