Gheorghe Ile e de părere că Valea Jiului trebuie să intre într-o nouă etapă de evoluţie

ile gheorgheÎntr-un mesaj public transmis opiniei publice din Valea Jiului, primarul municipiului Vulcan apreciază că „realitatea acestor timpuri ne obligă să putem vedea viaţa oamenilor din Valea Jiului şi după ce mineritul se va restructura şi reorganiza.”

În acest sens, Ile spune că există 3 mari linii de dezvoltare care pot asigura un standard de viaţă bun pentru locuitorii acestei zone şi garanţia continuării existenţei acestei zone în mod unitar şi anume:

1. Urgenţa obţinerii din partea Guvernului României a unei hotărâri care să readucă la locul cuvenit din punct de vedere teritorial – zonele rurale tradiţionale ale Văii Jiului.
2. Continuarea dezvoltării proiectelor turistice, cu accent pe atragerea tuturor investitorilor care să dezvolte aici resorturile hoteliere, de recreaţie, sport, aventură şi divertisment conform posibilităţilor oferite de mediul nostru natural, absolut minunat.
3. Dezvoltarea activităţilor productive şi de servicii la nivel de IMM-uri este unul din motoarele de bază ale economiei locale.

În faţa provocărilor generate de problemele majore cu care se confruntă sectoprul minier şi energetic, până în prezent considerate a fi motorul de dezvoltare al Văii Jiului, primarul Vulcanului este de părere că este momentul ca toate eforturile de reorierntare economică şi administrativă a Văii Jiului să fie mult mai bine conjugate, între toţi cei ce pot contribui la o schimbare reală a viziunii de menţinere şi de dezvoltare în etape a acestei zone. „Dacă nu avem o viziune realistă asupra a ceea ce putem face pentru viaţa oamenilor de aici, nu vom reuşi niciodată să facem nimic. Dacă nu ne trezim măcar acum în al doisprezecelea ceas, să nu ne mire că vom avea un destin pe care nimeni nu cred că îl doreşte”, avertizează Gheorghe Ile.