Deconturile şi pontajele lui Petre Nica, luate la puricat de Corpul de Control al lui Ponta

       Corpul de Control al Primului Ministru va verifica situaţia pontajelor şi a deconturilor făcute de liderul minerilor şi al energeticienilor de la Complexul Energetic Hunedoara, Petre Nica.

download (18)

Secretarul de stat Ion Lazăr, şeful Corpului de Control al Primului Ministru, a precizat că ancheta derulată în aceste zile la Complexul Energetic Hunedoara îl vizează şi pe preşedintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica. De precizat că „sugestia” a venit chiar din teritoriu, mai precis de la deputatul PSD Cristian Resmeriţă, care şi-a îndreptat brusc atentia către CEH după ce omul pe care îl susţinea a fost schimbat din structura de conducere a entităţii energetice. Resmeriţă i-a solicitat Primului Ministru, Victor Ponta să dispună verificarea documentelor cu privire la deplasările, pontajul şi deconturile depuse de Petre Nica, dar şi să comunice care au fost rezultatele verificării similare efectuate de Corpul de Control al directorului general al CEH cu privire la documentele similare din august 2013. Totodată, deputatul vrea să ştie, evident tot de la Primul Ministu, care a fost numărul membrilor Sindicatului Muntele în februarie 2013, lună în care acesta a devenit reprezentativ la nivelul CEH.

Şi, cât de curând, vor veni şi răspunsurile la aceste întrebări. „Urmare a dispoziţiei Primului Ministru, Corpul de Control efectuează o acţiune de control la Societatea Complexul Energetic Hunedoara, având printre obiective verificarea respectării prevederilor legale şi a normelor interne în legătură cu organizarea şi funcţionarea societăţii, precum şi verficarea respectării prevederilor legale cu privire la angajarea şi plata cheltuielilor din bugetul societăţii. Aspectele sesizate de domnul deputat Cristian Resmeriţă vor fi avute în vedere în cadrul acţiunii de control efectuate în prezent”, a precizat Ion lazăr, şeful Corpului de Control al Primului Ministru.

Rezultatele controlului va fi trimis, după caz, instituţiilor competente pentru continuarea cercetărilor, în cazul în care vor fi descoperite nereguli.