Apa Serv face credit pentru a suplini efectele birocraţiei din România

avramDeşi a terminat cu succes prima etapă a proiectului european privind extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului înregistrează restanţe la plata furnizorilor de lucrări şi servicii. În mod paradoxal, aceste întârzieri la plată sunt generate de sistemul birocratic românesc, deblocarea sumelor fiind de competenţa POS Mediu.

Directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram spune că banii pentru ultimele deconturi aferente lucrărilor executate şi serviciilor prestate în cadrul acestui proiect ar fi trebuie să fie deja achitaţi către furnizori la finele lunii martie, numai că nici în acest moment sumele nu au ajuns în conturile operatorului regional de apă şi canalizare din Valea Jiului.

În faţa acestei acestei situaţii, directorul general al societăţii a demarat procedurile pentru contractarea unui credit comercial pentru a-şi putea onora obligaţiile de plată. “Aşteptăm, în continuare să vedem dacă lucrurile vor evolua corespunzător în ceea ce priveşte decontarea sumelor cuvenite, de la POS Mediu. Dar, în acelaşi timp, nu putem aştepta la infinit şi să creăm probleme financiare furnizorilor noştri. Am cerut, în acest sens, acceptul Consiliului de Administraţie şi AGA pentru a contracta un credit comercial pe termen de un an pentru a ne putea onora obligaţiile de plată. Deja am demarat discuţiile cu mai multe bănci comerciale şi urmează să decidem pe cale de consecinţă. Sigur că nu este corect ca noi să fim puşi în situaţia de a remedia întârzierile la plată ale organismului care gestionează fondurile europene de la Ministerul Mediului, dar asta este situaţia, acestea sunt efectele prea stufosului sistem birocratic din ţara noastră”, a declarat Costel Avram.

Apa Serv Valea Jiului va contracta un credit comercial de 600.000 de lei pentru un an de zile. Bani care vor fi rambursaţi din sumele încasate la deconturile de la POS Mediu.