Radio Pro Diaspora a ales municipiul Vulcan pentru a sărbătorii 6 ani de activitate

radioprodispora1Talent, dragoste de frumos, calitate şi valoare. Calităţi recunoscute care ne reprezintă ca popor şi pe care nu avem dreptul să le ignorăm, niciodată ! De la acest motto a pornit, în urmpă cu 6 ani, proiectul iniţiat în Germania şi destinat românilor de pretutindeni: Radio ProDiaspora – un post online, dedicat cu toată dragostea tuturor românilor aflaţi în pribegie prin lume.

Radio Pro Diaspora a fost înfiinţat în anul 2009 de către doi români aflaţi la câteva mii de kilometri distanţă unul de altul – Ecaterina Cîmpean (România) şi Robert Landmann (Germania) – cu scopul de a oferi o platformă de comunicare românilor de pretudindeni şi de a transmite limba, cultura şi tradiţiile poporului român. În principal, radioul se adresează celor plecaţi definitiv sau temporar din ţară şi a găsit ascultători fideli pe toate continentele.

“Postul de Radio Prodiaspora emite online muzică, ştiri, informaţii în limba română, pentru a suplini imposibilitatea celor plecaţi din ţară de a asculta melodiile româneşti de acasă. Acest radio este destinat românilor din diaspora şi nu numai… un radio născut din dorinţa de a micşora distanţele dintre români, oriunde s-ar afla aceştia. Initiativa are ca scop promovarea imaginii României, a românilor, a tradiţiilor, a culturii româneşti în afara ţării, în cadrul comunităţilor de români din lumea întreagă”, spune Ecaterina Cîmpean, directorul genberal al Radio ProDiaspora.

Pentru că Ecaterina Cîmpean este originară din Valea Jiuilui, pentru al doilea an consecutiv, spectacolul aniversar al postului de radio Pro Diaspora a fost organizat la Vulcan. Un oraş în care Radio Pro Diaspora a găsit o gazdă primitoare în primarul Gheorghe Ile. “Suntem mândri de faptul că Vulcanul este oraşul european în care cei de la radio Pro Diaspora organizează pentru a doua oară spectacolul aniversar de gală, aşa cum suntem foarte mândri de faptul că vocile talentate ale Văii Jiului ajung la inimile oamenilor din întreaga lume pe frecvenţele acestui post de radio al diasporei româneşti. Îi felicit şi le doresc succes în tot ceea ce fac pentru promovarea valorilor româneşti autentice şi pentru spetacolul de calitate pe care l-au oferit, cu titlu gratuit, cetăţenilor din municipiul nostru”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Pe scena de la Vulcan, au urcat anul acesta, în cadrul spectacolului “Români pentru români”, apreciaţi solişti din dispora românească din Germania, precum: Eugenia Filip, Vlad Tătaru, Marian Filip sau Doina Muntean, dar şi voci cu rezonanţă ale scenei culturale locale precum Cătălin Stepa, Geo Popa, Florin Camen, Ileana Berki, Petronela Baldovin sau Karina Matei. Totul într-un spectacol aplaudat la scenă deschisă de publicul vulcănean.