Ministrul Andrei Gerea lansează „Proiectul Hunedoara”

         La finalul întâlnirilor cu factorii din administraţia locală şi judeţeană, cu paralmentarii şi liderii minerilor din Valea Jiului, ministrul Energiei, Andrei Gerea a subliniat înca o dată rolul Complexului Energetic Hunedoara în sistemul energetic naţional.

20150528_111533_resized
Andrei Gerea este de părere că toţi factorii trebuie să pună umărul la ceea ce el a numit „Proiectul Hunedoara. „Cel mai improtant lucru demn de a fi semnalat este dorinţa tuturor factorilor implicaţi de a sprijini mineritul din Valea Jiului,de a căuta o soluţie satisfăcătoare atât pentru păstrarea locurilor de muncă, pentru asigurarea soluţiilor sociale în timpul ierii mai ales, pentru continuarea activităţii şi, nu în ultimul rând, pentru păstrarea, garantarea securităţii energetice a României. Aşa cum se ştie, CEH reprezintă o componentă importantă a sistemului energetic şi tot ceea ce se întâmplă în acets moment la nivel european, la nivel mondial în zona de energie confirmă această abordare a noastră, şi anume că energia este componentă importantă a securităţii naţionale.
Pot să spun că în cursul discuţiilor cu factorii locali, cu administraţia locală şi parlamentari, am convenit să lucrăm împreună la Proiectul Hunedoara, ca să-i spunem aşa”, a precizat Gerea. Demnitarul spune că va fi constituit un grup de lucru, de lobby la nivel european – pentru că măsurile care urmează a fi luate depind foarte mult de acceptul partenerilor de dialog din cadrul UE -, un grup de lucru care va avea ca rol găsirea soluţiilor legale, a facilităţilor necesare pentru dezvoltarea proiectului la nivel local. 20150528_112802_resized

In plus, Gerea vorbesşte şi despre alternativele care trebuie să existe la minerit şi care „trebuie dezvoltate pentru cei care în procesul de restructurare îşi vor pierde locurile de muncă au pentru cei care vor să părăsească această zonă, pentru că avem de-a face şi cu astfel de solicitări”. „Trebuie să existe o alternativă de dezvoltare a judeţului. Noi suntem deplin angajaţi să facema ceste demersuri şi le vom face împreună, aşa cum am spus, cu factorii decizionali de la nivel local”,a conchis ministrul Andrei Gerea.