Cu faptele lor au scris istoria. Cadrele militare, în rezervă, sărbătorite la Petroşani

Cadrele militare aflate în rezervă au avut parte de un eveniment festiv, oferit de Oragnizaţiile TSD şi PSD ale Municipiului Petroşani. Evenimentul, organizat în cinstea celor care au servit patria, se află la ediţia cu numărul doi.

downloadLa această sărbătoare au fost invitate să participe toate cadrele militare, în rezervă, din zona Văii Jiului, iar multe au şi dat curs invitaţiei.

În sală, alături de ei, au onorat cu prezenţa şi importante personalităţi ale Văii Jiului, printre care domnii Radu Sorin – prof universitar, Nicolae Florin-viceprimarul Municipiului Petroşani şi Gheorghe Ile- primarul Municipiului Vulcan, prezent la eveniment, de această dată, în calitate de cadru militar în rezervă.

De asemenea, evenimentul a marcat şi aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea Societăţii Ofiţerilor în Rezervă, iar în cinstea acestei onorabile vârste rezerviştii au fost răsplătiţi cu diplome, prin care li se recunosc meritele şi le sunt apreciate eforturile depuse în slujba patriei şi, nu în ultimul rând, cu o plachetă care va sta în vitrina Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Valea Jiului, plachetă care le va aminti de evenimentul organizat în cinstea lor.

 „ Întâlnirea cu ofiţerii în rezervă a fost o bucurie reciprocă. Cauza militară este una demnă, iar respectul şi reciprocitatea s-au remarcat în ambele părţi prin schimburile de mesaje pline de recunoştinţă ”  a declarat Ioan Rus – preşedintele PSD Petroşani.

Sala a fost plină, tinerii au participat în număr mare la evenimentul organizat în cinstea celor care au scris istoria prin faptele lor..

download (1) Organizaţia TSD Petroşani a dorit să onoreze cadrele militare din cadrul Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Valea Jiuliu. Acest eveniment s-a desfăşurat în cadrul Hotelului Onix din Petroşani, unde cu sprijinul Organizaţiei municipale a PSD Petroşani am organizat cea de-a II-a ediţie în care am ales să-i apreciem pe fiecare pentru dăruirea şi respectul pe care îl au fată de ţară. Tinerii nu trebuie să uite de cei care, pe parcursul vieţii şi-au adus aportul pentru propăşirea şi apărarea patriei noastre. De aceea am ales să onorăm şi să-i felicităm pe toţi cei prezenţi la acest eveniment. Deviza ,PATRIE, ONOARE, DEMNITATE” trebuie să rămână vie şi să fie însufleţită si de către cei mai tineri dintre noi.a declarat Lavinia Grigoriu – preşedintele TSD Petroşani.

“Interesul tinerilor este în creştere fată de ceea ce înseamnă trecutul istoric al României, iar asta o dovedeşte prezenţa lor în număr atât de mare astăzi, aici. a declarat Mariana Popa – unul dintre organizatorii evenimentului.

Întâlnirea cu istoria reprezintă nu doar un moment de bucurie, ci şi unul de amintire a faptelor de vitejie săvârşite de eroi care şi-au dat viaţa pentru ţară, fapte ale unor oameni pentru care cauza naţională a fost mai presus de orice.

 “Este o mândrie faptul că am reuşit să-i aducem, aici pentru al doilea an consecutiv şi download (2)să-i sărbătorim de Ziua Rezervistului Militar, pe o mică parte din cei care au fost conducători mai mari sau mai mici ai armatei române .Încercăm ca în fiecare an să-i sărbătorim, încercăm ca împreună cu ei să aducem un pios omagiu celor care şi-au jerfit viaţa pe câmpurile de luptă şi nu numai. Sunt, dintre ei, oameni care şi-au pierdut viaţa în subteranele Văii Jiului, pentru aceştia ne rugăm ca Dumnezeu să-i odihnească în pace, iar celor care sunt în viaţă le dorim multă sănătate, fericire, alături de familie şi cei dragi lor.” a declarat Costel Postolache – consilier local al Municipiului Petroşani.

Eroi au fost, eroi sunt încă. Ţara, noi , le vom mulţumi în veci pentru jertfa depusă în vederea atingerii cauzei naţionale. Dincolo de momentele grele pe care le traversează Valea Jiului în aceste zile, istoria ne obligă să nu-i uităm pe cei care au vegheat la liniştea noastră, a tuturor românilor.