Angajații pot primi vouchere de vacanță, în limita a 6 salarii medii pe economie. Ordonanța, aprobată de Camera Deputaților

         Legea care le permite instituțiilor statului sau companiilor private să le ofere salariaţilor vouchere de vacanţă a fost adoptată, miercuri, de către Parlament și urmează să fie transmisă preşedintelui Iohannis pentru promulgare, a anunţat premierul Victor Ponta.

download (24)Mai exact, angajatorii le pot oferi salariaţilor tichete în cuantum de maximum şase salarii brute minime pe economie ca să plece în vacanţă. Cum salariul minim va crește la 1.050 lei de la 1 iulie, voucherele de concediu acordate nominal pot ajunge la 6.300 de lei.

Companiile beneficiază de reduceri de taxe dacă acordă astfel de vouchere angajaţilor săi.

Angajatii vor putea cumpăra cu aceste vouchere pachete de servicii de la unităţile de turism autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism. Tichetele de vacanţă pot fi oferite atât pe suport de hârtie, cât şi electronic.

„Dacă nu mă înşel, a fost un vot aproape unanim, adică nu au fost bătălii politice pe teme cu adevărat importante şi de aceea voiam să subliniez adoptarea celor două legi, pentru că sunt foarte mulţi oameni care le aşteptau de foarte mult timp şi numai prin intermediul dumneavoastră reuşim să le transmitem acest lucru”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege prin care persoanele care au lucrat în grupa întâi de muncă având o vechime mai mică de şase ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare.

Deputaţii au adoptat de asemenea Ordonanţa potrivit căreia voucherele de vacanţă pot fi atât pe suport de hârtie, cât şi pe suport electronic.

În viziunea aleșilor, măsura ar urma să contribuie la relansarea turismului românesc. (C.M.)

sursa:agerpres



« (Știre anterioară)