MCDR DEVA: Recunoaștere oficială din partea Consiliului Europei pentru proiectul „Ruta împăraților romani”

tolas         Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva a fost notificat în data de 28 mai 2015, de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Turism, că unul dintre proiectele în care este implicat împreună cu mai mulți parteneri externi a primit o recunoaștere oficială din partea Consiliului Europei. Este vorba despre proiectul intitulat „Ruta împăraților romani”, al cărui lider este Centrul Dunărean de Competenţe Belgrad și la care participă reprezentanții celor 20 de situri arheologice din patru țări: Serbia, România, Croația și Bulgaria. Astfel, într-o informare adresată ANT se precizează că Ruta împăraților romani, alături de Ruta dunăreană a vinului (din care fac parte 12 regiuni viticole), a fost certificată ca și rută culturală europeană a Consiliului Europei.

„Ne bucurăm că unul dintre proiectele de anvergură derulate prin instituția noastră a primit o astfel de recunoaștere europeană, întrucât acest fapt va asigura o și mai mare vizibilitate pe plan internațional celui mai important obiectiv istoric aflat în administrarea MCDR Deva. Prin demersurile întreprinse până acum și prin corelarea cu celelalte proiecte pe care le derulăm la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, situl arheologic de aici va putea fi pus mult mai bine în valoare și va putea reprezenta pe viitor unul dintre polii de atracție în domeniul turismului cultural din România”, a precizat Liliana Țolaș, managerul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

Din România, alături de Sarmizegetusa Ulpia Traiana, au mai fost selectate pentru a face parte din respectivul proiect siturile de la Adamclisi, Histria, Apulum şi Roşia Montană. Pentru mai multe informații despre proiect se poate accesa site-ul oficial al proiectului.

[slideshow_deploy id=’13836′]

 



(Următoarea știre) »