PSD Hunedoara participă la „scutul” din jurul lui Ponta

       Organizaţia PSD Hunedoara a sărit imediat în sprijinul lui Victor Ponta, aşa cum au făcut majoritatea organizaţiilor din ţară, care vor să facă scut în jurul premierului acuzat inclusiv de spălare de bani.

11188259_834111966667772_1977691604316600165_nÎntr-un comunicat de presă semnat de deputatul Laurenţiu Nistor, social – democraţii din judeţ şi-au exprimat solidaritatea cu Victor Ponta şi au respins ideea demisiei acestuia din funcţia de prim – ministru. PSD Hunedoara vrea să creeze impresia că între citarea lui Ponta la DNA şi moţiunea de cenzură depusă de liberali în Parlament ar fi o legătură intrinsecă. “Prezumția de nevinovăție primează iar demisia nu poate veni în mod fortat în urma citării de către DNA pentru audieri în ziua în care Partidul Național Liberal depune o moțiune de cenzură. Mandatul de Premier a fost atribuit lui Victor Ponta în mod democratic de către Parlamentul României iar demersul presedintelui Klaus Johannis, privind solicitarea de demisie a Premierului, nu este decât o abordare politicianistă, în afara cadrului constituțional și nu are decât rolul de a sprijini Partidul Național Liberal în demersurile sale. Klaus Johannis, ca președinte al tuturor românilor, trebuie să dea dovadă de imparțialitate iar până când justiția își spune cuvântul era firesc să fie reținut în declarații.  Victor Ponta are un mandat dat de Parlament și o datorie față de cetățenii României ! Organizația Județeană Hunedoara a Partidului Social Democrat cere în mod public premierului să își continue activitatea desfășurată ca Prim-Ministru și să ducă mai departe proiectele pe care Guvernul si partidul si le-au asumat”, susţine deputatul Laurenţiu Nistor. De asemenea, acesta a preluat idea conform căreia “un procuror DNA nu poate fi mai presus de Parlament, Guvern si de cetățenii acestei țări! Acest fapt nu ar însemna altceva decât dictatură, iar România nu se poate întoarce în haos si la vremuri pe care nu si le mai doreste!”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia. Şeful statului este de părere că este o „situaţie imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale. Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

[slideshow_deploy id=’13836′]

 



« (Știre anterioară)