Se încearcă „reînvierea” Cabanei Brădet

 

       Zona Brădet a fost redată circuitului turistic cu ajutorul fondurilor europene, dar, în timpul reabilitării, vechea cabană, ajunsă o ruină, a fost rasă din temelii. Acum, municipalitatea caută un alt investitor care să amenajeze ceva pe locul fostei cabane.

images (13)Primăria Municipiului Petroşani va scoate la licitaţie un teren în zona Brădet pentru potenţialii investitori care vor să amenajeze un nou local pe vechiul amplasament al fostei cabane. Ajunsă o ruină, Cabana Brădet a fost rasă din temelii odată cu implementarea proiectului de amenajare a zonei de agrement de lângă Petroşani şi în locul ei nu a mai fost construit nimic. Până acum, însă primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune că licitaţia în acest sens se va derula  în perioada următoare.

În anul 2012, odată cu reabilitarea centrului civic din Petroşani, s-au desfăşurat lucrări de reamenajare şi în zona de agrement de la Brădet, unde s-a reconstruit întreg spaţiul destinat relaxării.  Proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 7 milioane de euro, contribuţia din bugetul local fiind de 19,5 milioane de lei. Conform planului detaliat de lucrări, în cadrul proiectului a fost reabilitată zona pietonală cuprinsă între Piaţa Victoriei şi Parcul “Comunitatea Europeană”, de lângă Teatrul de Stat “Ion D. Sîrbu” din Petroşani cu pavaj din piatră, întrerupt de zone verzi. De asemenea, au fost rehabilitate ori s-au construit noi spaţii de odihnă, iar alte două parcuri au fost şi ele finalizate. În plus, lucrări de reamenajare s-au desfăşurat şi în zona de agrement de la Brădet, unde s-a reconstruit întreg spaţiul destinat relaxării.

 



« (Știre anterioară)