Pare un paradis, dar este cea mai periculoasă insulă din lume

                 Ilha da Queimada Grande este locul care pare un paradis exotic, dar de care se ferește toată lumea.

c3-600x400 (1)

Insula este situată la 144 de kilometri de zona costieră a orașului Sao Paolo (Brazilia), în Atlantic. Chiar dacă arată ca un peisaj de vis, toți brazilienii se feresc de ea. Insula este plină de șerpi veninoși. Cercetătorii şi autorităţile estimează că pe insulă trăiesc între 2.000 – 4.000 exemplare de vipere vârf de lance aurii.

 Aceste vipere nu se mai găsesc altundeva pe planetă, ci doar pe Ilha da Queimada Grande. Șerpii se hrănesc cu păsări marine care poposesc pe insulă. Din cauză că păsările pot zbura după ce au fost mușcate de vipere, acestea și-au dezvoltat un venin de 5 ori mai toxic decât al celorlalți șerpi din genul Bothrops de pe continent.

Vipera vârf de lance aurie (Bothrops insularis) este o specie de şarpe veninos ale cărei dimenisuni medii ating cam 70 centimetri, cu toate că au fost capturate şi exemplare de 118 centimetri. Culoarea sa de fond este galben-maronie, peste care se suprapun modele triunghiulare sau romboidale. Numele său, de viperă vârf de lance este deţinut şi de restul viperelor din genul Bothrops şi are legătură cu forma caracteristică a capului, care datorită pungilor uriaşe de venin are o formă pronunţat triunghiulară, asemănătoare vîrfului unei lănci sau săgeţi, potrivit Descoperă.

Prezența viperelor vârf de lance aurie pe această insulă o face să fie cea mai periculoasă din lume.

aradon.ro

[slideshow_deploy id=’13836′]



(Următoarea știre) »