Şocant! Iată primele cuvinte ale mamei copiilor arşi în incendiul din Uricani

       „Am mers acasă, am deschis uşa şi flăcările m-au ars pe faţă. Am încuiat şi am fugit!” Aceasta este prima declaraţie făcută cu greu, din cauza băuturii, de femeia din Uricani, care şi-a lăsat cei trei prunci să ardă de vii.

alina ardeleanAnchetatorii tragediei de la Uricani, Valea Jiului, cu greu au putut scoate câteva fraze coerente de la tânăra de 37 de ani, Alina Ardelean, anchetată pentru ucidere din culpă după ce locuinţa i-a fost mistuită de un incendiu iar înăuntru se aflau trei minori, două fetiţe de şase şi zece ani şi un băieţel de un an. Mama denaturată a fost audiată de procurori, însă din cauza stării avansate de ebrietate anchetatorii au avut o misiune extrem de dificilă în a afla ce s-a întâmplat. Femeia a ajuns la Spitalul de Urgenţă Petroşani, fiind internată cu fractură de bazin după ce, tot din cauza beţiei de luni noapte, a căzut din picioare. Tot aici este internat şi soţul ei care se află sub tratament în urma unor complicaţii cauzate tot de băutură. Prima declaraţie a femeii este de-a dreptul şocantă. Aceasta a făcut mărturisirea în faţa pompierilor militari, după ce poliţiştii din Uricani au găsit-o, şi au întrebat-o ce s-a întâmplat. Extrem de beată, Alina Ardelean le-a spus cu seninătate că a aprins o lumânare şi s-a dus să-şi cumpere de băut. După miezul nopţii s-a întors la locuinţă, a văzut flăcări şi după ce a deschis uşa, focul a izbit-o în faţă. A încuiat uşa cu cheia şi a fugit fără să-i pese de strigătele micuţilor care erau blocaţi în locuinţa cuprinsă flăcări. Nici măcar nu a dat alarma, iar incendiul a fost văzut de locatarul unui bloc vecin ce ieşise să fumeze o ţigară. Deja era prea târziu pentru cei trei îngeraşi. Cutremurător a fost şi pentru cadrele medicale care au încercat să o readucă la viaţă pe micuţa de zece ani, scoasă din flăcări de pompieri. Copila avea arsuri pe toate membrele, căile respiratorii erau înfundate de funingine şi cu leziuni din cauza fumului fierbinte. La pornirea manevrelor de resuscitare ţesutul de pe toracele micuţei s-a desprins din cauza arsurilor, iar şansele ca ea să trăiască erau aproape inexistente. Alina Ardelean este cercetată acum de procurori şi poliţişti, însă în urma audierilor de luni pe numele ei nu s-a emis nici o ordonanţă de reţinere. Nici nu mai era nevoie în condiţiile în care nu putea merge atât din cauza beţiei cât şi a fracturii de bazin.

„Nu a fost emisă ordonanţă de reţinere, deocamdată este cercetată pentru ucidere din culpă şi este internată la Spitalul de Urgenţă Petroşani”, a precizat, subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Potrivit unor surse, anchetatorii, în baza probelor, urmăreau reţinerea femeii pentru 24 de ore, însă n-a mai fost necesar din cauza problemei medicale.

 

[slideshow_deploy id=’14655′]