DESCINDERI la „piraţii” de pe INTERNET! Vizaţi sunt cei care descarcă torrente

         Zeci de percheziţii au loc în această dimineaţă de vineri, 12 iunie 2015, poliţiştii de la Economic vizând un grup infracţional de „piraţi” care descarcă torrente de pe Internet şi le pun la dispoziţia publicului pentru sume de bani.

dc49183904aab64104f0817bcc9b810c_XL

Cele 10 descinderi au loc în Bucureşti, iar suspecţii sunt acuzaţi de punere la dispoziția publicului de opere, fără acordul titularilor, prin intermediul unor site-uri de tip torrent și spălare de bani. Prejudiciul cauzat de ei, în perioada 2009-2014, este de peste 2 milioane de lei.

„Activitățile se desfășoară în Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la sediile şi punctele de lucru a două societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul comunicaţiilor electronice, precum şi la locuinţele persoanelor bănuite.

De asemenea, sunt efectuate percheziţii informatice şi sunt puse în executare trei mandate de aducere, emise pe numele celor în cauză. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009-2014, persoanele bănuite ar fi pus la dispoziţia publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a două site-uri de tip torrent, opere protejate” – se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

voceavalcii.ro

 

[slideshow_deploy id=’13836′]