Colapsul din minerit face victime în politică / Liderul minerilor de la Livezeni pleacă din PSD din cauza lui Nistor

 

         Situaţia gravă cu care se confruntă Complexul Energetic Huendoara, pe care doar o minune îl mai poaze salva, se repercutează în politică. De fapt, lideri politici sunt acuzaţi că, prin măsurile dispuse, au făcut să se ajungă în această situaţie exterm de gravă, iar preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, devine “cap de listă”.

download (13)Adrian Jurca, liderul Sindicatului “Noroc Bun” de la Exploatarea de Huilă Livezeni a decis să se retragă din PSD, partid în care a activate ani de zile, iar pentru hotărârea luată arată acuzator către Laurenţiu Nistor. Pe el îl consideră principalul vinovat pentru modul în care a fost condus CEH şi pentru situaţia de acum.

“D-lui Laurenţiu Nistor,  Preşedintele PSD Hunedoara.

Am ales această cale să vă informez, deoarece consider că nu mai am ce discuta cu dvs, că întrerup orice legătură cu organizaţia pe care o conduceţi. Sunt nevoit să iau această decizie având în vedere toate mârşăviile, în care , cu bună ştiinţă, aţi implicat acestă organizaţie. Toate înţelegerile dvs cu oamenii PDL-lui , promovarea acestora în funcţii de conducere la nivelul CEH-SA, vezi cazul Aurel Niculescu sau Jujan Constantin, sau images (9)sprijinirea tacită a tuturor acţiunilor ilegale a dlui Nica Petre, au dus la prăbuşirea efectivă a CEH-SA. Este de neimaginat cum acţiunile Guvernului Ponta de a sprijinii CEH-SA din 2012 până în prezent, au fost călcate în picioare de dvs şi cei promovaţi de dvs la conducerea CEH-SA. Voi informa în acest sens şi Premierul României.
Susţin în continuare, pe baza unor documente , că singurul Guvern care a făcut ceva concret pentru mineritul şi energia din Judeţul Hunedoara este Guvernul Ponta, dar cred că nu trebuia să meargă pe mână dvs, dle Laurenţiu Nistor , care iată aţi reuşit să dărâmaţi complet eforturile Guvernului Ponta.
Această decizie a mea, sper să nu afecteze prietenia pe care o am cu mai multe persoane, onorabile, din PSD”, îi scrie acestuia lui Nistor pe pagina sa de Facebook, anunţându-şi astfel demisia din partid. Decizia sa a stârnit vii comentarii, iar deputatul PSD Cristian Resmeriţă, de care Jurca mărturiseşte că îl leagă o veche prietenie, a anunţat că nu îl va lăsa să plece, indiferent de motivele invocate.

[slideshow_deploy id=’13835′]