Declaratii Laurențiu Nistor: PNL Hunedoara îşi încalcă propriile principii politice

PNL Hunedoara şi-a anunţat candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, nominalizându-l pe Adrian David.

images (6)Cel puţin două lucruri aruncă îndoieli serioase asupra modului în care PNL Hunedoara şi-a desemnat  candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Primul este încălcarea unui principiu politic enunţat în decembrie 2014 de chiar de preşedintele PNL, Alina Gorghiu, care îşi avertiza partidul că aleșii locali care vor uza de OUG 55/2014 și vor schimba formaţiunea politică din care fac parte își vor pierde mandatele dacă CCR va declara Ordonanța neconstituțională. De asemenea, în februarie 2015, liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii vor susține și în Senat obligativitatea pierderii mandatelor aleșilor locali care au „profitat” de prevederile OUG 55/2014. CCR a declarat Ordonanţa neconstituţională. Acum însă liberalii din Hunedoara par să fi uitat de toate acestea. Ei au ales tăcerea pentru că nu mai este nimic de declarat ştiind că propunerea lor pentru CJ Hunedoara este Adrian David, consilier judeţean venit în PNL din UNPR în toamna anului trecut.

Al doilea aspect este poate chiar mai grav decât primul. Este inadmisibil din punct de vedere politic să propui ca partid un candidat, dar cei care au luat decizia să nu poată prezenta public un punct de vedere clar, deschis, despre criteriile care au stat la baza desemnării lui şi, desigur, ce anume i se reproşează celui care a deţinut funcţia până în acest moment. Ar fi un gest de respect şi minimă transparenţă faţă de hundoreni pentru că este important ca oamenii să fie informaţi cât mai bine cine urmează să preia responsabilitatea destinelor lor şi la nivel de judeţ. Cu atât mai mult cu cât din relatările mass-media reiese foarte clar că Dorin Gligor a optat să candideze, dar nu a fost lăsat.

Cel mai important capital al unui politician sau partid rămâne consecvenţa cu propriile principii  asumate public. Dar tot ce s-a întâmplat acum demonstrează în mod evident că liberalii sunt de fapt doar demagogi şi populişti, iar în spatele vorbelor se află doar interese de grup privat şi nu dorinţa fermă ca judeţul să fie condus de oameni cu adevărat capabili, în beneficiul cetăţenilor.

Deputat, Laurențiu Nistor

 Preşedintele  Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara