Şi-a cerut drepturile, dar Statul Român îl ignoră!

     Un sportiv polivalent, un antrenor emerit cu rezultate deosebite este pur şi simplu ignorat de autorităţi, care nu se schinchisesc, după aproape doi ani, să răspundă unei solicitări absolut legale.

piscoi_dreaptaValeriu Piscoi are o activitate sportivă de peste 20 de ani. A avut rezultate deosebite în activitatea sa, iar mărturie stă mulţimea de cupe, medalii şi diplome câştigate în competiţiile naţionale şi internaţionale. Aşa că ar fi total îndreptăţit să beneficieze de indemnizaţie de merit, asta dacă autorităţile române nu l-ar ignora total. În data de 22 noiembrie 2012 acesta s-a adresat Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport pentru a solicita, în temeiul Legii 118/ 2002 actualizată acordarea acestei indemnizaţii. Pentru merite sportive. A depus un dosar avizat de Federaţia Română de Popice prin care i se atestă activitatea depusă, timp de mai bine de 20 de ani, ca sportiv şi antrenor, dar şi rezultatele obţinute. De atunci, din noiembrie 2012, Valeriu Piscoi nu numai că nu a beneficiat de indemnizaţie, dar nu a primit nici măcar un răspuns de la autorităţile competente. Nu ştie dacă ar mai trebui completat dosarul cu alte acte, dacă solicitarea i-a fost respinsă, ori, din contră aprobată, pentru că nimeni nu s-a sinchisit să-i răspundă, în ciuda răstimpului scurs.

În vârstă de 65 de ani, Valeriu Piscoi s-a născut la Buziaş, în judeţul Timiş şi este absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. Poate fi descris ca fiind polisportiv şi antrenor de performanţă, este profesor de educaţie fizică şi sport, antrenor federal şi de club de performanţă la popice.

[slideshow_deploy id=’14655′]