Dosar penal la un depozit second- hand din Vulcan pentru angajaţi la negru

                       Nu mai puţin de 6 persoane au descoperit inspectorii de muncă la un depozit de haine second – hand care lucrau fără forme legale. Nu aveau făcut nici măcar instructajul de protecţie a muncii, ca să nu mai vorbim despre analizele medicale.

muncaAngajatorul, o firmă din Vulcan, s-a ales cu plângere penală formulată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Cei şase angajaţi la negru au fost decsoperiţi de inspectorii ITM  în timpul unui control de rutină efectuat pe raza Municipiului Vulcan au fost depistate la un angajator din aceeaşi localitate.

Firma din Vulcan avea la punctul de lucru de pe Strada Caprioara 3 un număr de şapte persoane pentru sortarea hainelor second-hand. Din cele şapte persoane găsite la punctul de lucru, şase nu aveau întocmite forme legale de angajare, iar una dintre acestea lucra acolo încă din data de 25 noiembrie 2014.

„Nu numai că angajatorul nu le-a întocmit forme legale de angajare dar persoanele nu aveau efectuate nici vizitele medicale conform cerinţelor Codului muncii şi nici nu aveau întocmit instructajul de securitate şi sănătate conform Legii 319/2006”, a precizat Adrian Florin Bozdog, inspector şef al ITM Hunedoara.

Denunţul penal nu a fost făcut imediat, ci i s-a permis angajtorului  să remedieze deficienţele, primind un termen de conformare. „Controlul s-a efectuat în data de nouă iunie 2015, urmând ca angajatorul să transmită către ITM Hunedoara modalitatea de remediere a tuturor deficienţelor constatate până la data de 17 iunie . Până la data de 18 iunie 2015, angajatorul nu a transmis către ITM Hunedoara faptul că ar fi îndeplinit vreo măsură din cele stipulate în actele de control. Pe cale de consecinţă s-a transmis un denunţ către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme de angajare”, a precizat Bozdog.

[slideshow_deploy id=’13836′]