Petaloudes, ținutul fluturilor

            Hrănește-ți setea de cultură pe insula vestigiilor antice, Rhodos, unde zidurile fortificate din vremurile Cavalerilor Ioaniți și cetățile medievale încă domină întregul ținut al soarelui. Poveștile, legendele și tradițiile bine păstrate au făcut cunoscută “bucata de pământ aruncată în mare, pentru zeul Apollo”.

rhodos

Legendele spun că zeul Luminii a numit tărâmul după fiica sa, Rhodes. Astăzi, insula încă poartă pe umeri poveștile trecutului, mai ales că străzile pietruite și vechi și-au păstrat farmecul aparte, iar casele albe cu balcoane din lemn, templele istorice și zonele culturale sunt adevăratele bijuterii ale insulei grecești. Dar, în Rhodos, nu vei întâlni doar minuni arhitecturale, aici natura te încântă la tot pasul. Parcuri naturale cu iazuri și cascade, plaje cu nisip precum sideful scăldat de cele mai cristaline ape și sate cocoțate în vârf de deal cu întinderi de măslini și pomi fructiferi… Seamănă cu paradisul, dar este o destinație turistică renumită din Grecia.

 Minuni ale naturii

Dacă ar fi să faci un top al celor mai frumoase zone ale insulei, cu siguranță Valea Fluturilor ar fi pe primul loc. Aflată în vestul insulei, Petaloudes este locul care și-a păstrat unicitatea, renumit pentru plantele pe cale de dispariție, dar mai ales pentru faptul că este un adevărat ecosistem pentru fluturii din specia Panaxia, atrași de mirosul copacilor Storax. Încă din luna iunie până în septembrie, fluturii dau un spectacol ireal. După împerechere, viețuitoare colorate depun ouăle, iar turiștilor le este interzisă orice fel de activitate care ar putea să perturbe liniștea din parc.

Mii de oameni aleg să viziteze Valea Fluturilor, pentru a admira jocul impresionant ale bătăilor din aripioare, dar mai ales pentru a se bucura de prospețime și răcoare.

În Rhodos ai impresia că ai pășit pe un tărâm al contrariilor: noul este îmbinat delicat cu istoria, iar distracțiile cu liniștea.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]

https://www.avantaje.ro/