Sanda Rădulescu. Primul candidat român la funcţia de consilier regional în Italia.

Pentru prima dată în istorie, românii din Italia au avut ocazia să-şi voteze propriul candidat pentru funcţia de consilier regional în Italia, o funcţie similară cu cea de consilier judeţean în România. Sanda Rădulescu se numeşte şi este o bucureşteancă în vârstă de 55 de ani. A candidat la funcţia de consilier regional din partea Partidului Identitatea Românească şi, este pentru prima dată în istoria politică a Italiei când în cursa electorală se înscrie un cetăţean de origine română.

sanda_radulescu

Contactată de publicaţia online, Avântul Liber.ro, doamna Rădulescu a adus la cunoştinţa cititorilor din Valea Jiului şi nu numai, poziţia dânsei şi a grupului pe care îl reprezintă referitor la politica românească: „Pot zice că politica românească nu ne reprezintă în diasporă, iar partidele politice din România vor avea o mare surpriză din acest punct de vedere. Faptul că am fost eu cea aleasă să particip în cursa electorală, este o decizie a grupului din care provin, iar un mare merit în acest sens îl are domnul Cătălin Mustăţea, consilier de naţionalitate română din Villafranca di Verona.” În ceea ce îi priveşte pe cei care vor să părăsească România pentru a trăii în disporă, doamna Rădulescu are un sfat „Trebuie să te naşti, să simţi, nu să-ţi doreşti doar bani”.

Chiar dacă rezultatul scrutinului nu a fost unul pozitiv, în ciuda eforturilor depuse de o întreagă echipă, prezenţa primului cetăţean de origine română într-o competiţie de acest nivel, în Italia, este doar un prim pas spre a demonstra locuitorilor din peninsulă calitatea superioară românilor de bună credinţă.

[slideshow_deploy id=’13836′]