Consumul de etnobotanice i-a trimis la spital

      După ce au consumat substanţe etnobotanice, 10 hunedoreni au ajuns anul trecut la spital, iar trei dintre ei au avut nevoie de internare, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Smurd-la-Mircea-1

Numărul celor care au ajuns la spital este în creştere faţă de 2013, arată aceleaşi statistici, când au fost  înregistrate 7 intoxicaţii cu substanţe psihotrope şi tot trei internări.

Informaţiile au fost făcute publice în contextul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, care se celebrează în fiecare an în data de 26 iunie. Anul acesta, în perioada 26 iunie – 24 iulie 2015 se va organiza campania „Un mesaj al speranţei: Tulburările cauzate de consumul de droguri pot fi prevenite şi tratate.”

“Drogurile ilegale ameninţă sănătatea şi bunăstarea oamenilor. La nivel mondial, până la 200.000 de oameni mor în fiecare an din cauza supradozelor; dar, drogurile nu afectează doar consumatorii; acestea provoacă familiilor şi celor dragi dificultăţi enorme şi suferinţă. Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială, inclusiv cea a copiilor, şi pot ruina oportunităţile de educaţie şi angajare. Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate. Cei care suferă din cauza tulburărilor generate de consumul de droguri pot fi sprijiniţi printr-un tratament bazat pe dovezi şi pot fi prevenite multe decese cauzate de supradoze. Copiii şi tinerii trebuie să fie educaţi cu privire la pericolele pe care le generează drogurile ilicite”, atrag atenţia reprezentanţii DSP Hunedoara. Aceştia mai spun că este important de menţionat că tulburările cauzate de consumului de droguri pot fi prevenite si tratate.

[slideshow_deploy id=’16047′]