Fonduri europene şi pentru groapa de gunoi de la Vulcan

               Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au reuşit să rezolve problema gropii de gunoi de la Vulcan, care nu a putut fi prinsă în programul mare privind sistemul de management integrat al deşeurilor.

davidPreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, s-a întâlnit, miercuri, la Bucureşti, cu directorul AMPOS Mediu, iar în urma discuţiilor situaţia şi-a găsit rezolvarea. Adrian David a precizat că închiderea şi ecologizarea gropii de gunoi de la Vulcan va fi cuprinsă în viitorul program de mediu şi nu va fi cheltuit în acest sens niciun leu de la bugetul local al municipiului Vulcan ori de la bugetul judeţean. Preşedintele CJ Hunedoara a mai precizat că Primăria Vulcan a reuşit să obţină toate documentele privind regimul juridic al terenului, astfel că anul viitor poate fi depus proiectul de finanţare pentru deponeul de la Vulcan, cu fonduri europene.

De precizat că groapa de gunoi de la Vulcan, care acum colectează deşeurile din toată Valea Jiului, nu a putut fi inclusă în sistemul de management integrat al deşeurilor deoarece la acel moment adminsitraţia locală nu a putut face dovada că deţine în proprietate toată suprafaţa pe care se întinde această groapă. Tocmai din acest motiv, oficialii CJ Hunedoara şi ai Primăriei Vulcan au fost la Bucureşti, pentru a  expune această problemă.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]