Gata! De-acum furtul de apă potabilă nu mai este posibil în Valea Jiului !

20150624_102027Hoţii de apă potabilă şi şmecherii care „păcăleau” apometrele nu vor mai avea, de acum încolo, nici o şansă de a păcăli apometrele operatorului de apă din Valea Jiului.

Conducerea Apa Serv Valea Jiului a făcut astăzi o prezentare publică, în faţa jurnaliştilor din Valea Jiului, a unei noi tehnologii de telecitire a apometrelor, care a devenit operaţională de circa o lună de zilă în mai multe zone din Valea Jiului. „Am montat deja 1000 de apometre cu telecitire în toate zonele în care am înregistrat suspiciuni legate de declararea reală a consumurilor de apă potabilă pentru clienţii Apa Serv. Practic, cei care mai crfed că pot să ne păcălească şi să nu plătească consumul real de apă potabilă nu vor mai avea, în scurt timp, nici o şansă”, a declarat directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

apa 2Noile apometre cu telecitire sunt conectate la un sistem modern de citire la distanţă. „Practic, noi putem depista în orice moment consumul real al unui astfel de apometru, pe o distanţă de 500 metri fără a mai fi nevoiţi să intrăm pe proprietatea consumatorilor. Noul sistem face nu doar o telecitire de la distanţă, ci ne informează în timp real despre orice problemă legată de funcţionalitatea apometrului, de posbilele defecte de reţea ale beneficiarilor, oferindu-ne chiar şi statistici referitoare la consumurile beneficiarilor”, explică şeful Departramentului Exploatare al ASVJ, ing. Florin Donisa.

Pentru cei care ar mai fi putut avea îndoieli legate de funcţionalitatea acestei noi tehnologii din dotarea Apa Serv, experimentul prezentat astăzi jurnaliştilor într-o locaţie aleatorie de pe strada Maleia din Petroşani a demonstrat că furtul de apă din reţeaua Apa Serv, prin orice fel de mijloace, devine practic unul depistat în timp real de angajaţii operatorului de apă.

20150624_105510În acest moment, la nivelul Văii Jiului funcţionează deja 1000 de astfel de apometre. Apa Serv Valea Jiului intenţionează însă să facă, în perioada următoare o investiţie semnificativă pentru a monta astfel de apometre peste tot acolo unde au existat sau exiostă suspiciuni că se fură apă din reţeaua publică de alimentare de către beneficiari. „Este o investiţie destul de mare, având în vedere că un astfel de apometru costă undeva cu 50 de euro mai mult decât un apometru clasic. Noi am avea nevoie pentru a acoperi cu această tehnologie toată Valea Jiului undeva la 10.000 de noi apometre. Investiţia este totuşi una cu amortisment rapid, având în vedere că ea va aduce la lumină consumul real al fiecăruia dintre beneficiarii noştri, iar furtul va fi depitstat imediat şi sancţionat ca atare, piotruivit prevederilor legale”, arată Costel Avram, directorul Apa Serv Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’13835′]