În timp ce DN 7A intră abia acum în reparaţii, podul de la Şoimuş va fi redeschis circulaţiei până în 20 iulie

 

                 Mai multe sectoare de drum naţional care tranzitează judeţul Hunedoara vor fi reabilitate cu operativitate. Este vorba despre DN 7A, dar şi DN 76, care include şi podul de pe ste Râul Mureş, ce va fi redat circulaţiei peste nicio lunp de zile.

soimusSorin Vasilescu, prefectul județului Hunedoara, avut mai multe întâlniri de lucru cu conducerile Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri care au în administrare sectoare ale drumurilor naționale pe raza județului Hunedoara, precum și cu constructorii sau cu cei care asigură consultanța de specialitate. Întâlnirie de lucru au avut drept scop informarea tuturor celor cu responsabilități și competențe în domeniu, astfel încât lucrările de reparații și de reabilitare să se desfășoare în condiții de operativitate.

Astfel, la Petroșani,  în prezența prefectului,  s-au întâlnit conducerea DRDP Craiova cu autoritățile locale și  cureprezentanții constructorului care urmează să reabiliteze sectorul hunedorean al DN7A, distrus grav de inundaţiile din vara anului trecut. “În acest moment se predau amplasamentele către constructor în vederea organizării de șantier, astfel încât constructorul să poată începe lucrările de reabilitare”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Huendoara. De asemeneam la  Deva,  prefectul  Sorin  Vasilescu  a  invitat la discuţii conducerea  DRDP  Timișoara,  reprezentanții constructorului care reabilitează DN76 și podul peste râul Mureș, consultantul, conducerea IPJ Hunedoara și a Serviciului Rutier, pentru analiza modului în care se efectuează lucrările de reparații la podul menționat. Practic, s-a solicitat că lucrările săs e finalizeze până în perioada în care valorile de trafic rutier sunt foarte ridicate, iar constructorul a asigurat beneficiarul și pe cei prezenți la ședința de analiză că, din data de 20 iulie 2015, circulația pe podul aflat în lucru va fi redeschisă pe ambele sensuri de mers.

[slideshow_deploy id=’16047′]