Avram Iancu, detronat de primul român care a alergat la Polul Nord?

       Bibliotecarul din Petroşani, Avram Iancu, cel care şi-a propus să devină primul român care traversează înot Canalul Mânecii, ar putea rămâne cu consemnarea că a fost primul conaţional, în 2014, care a avut două tentative de traversare. Titlul este râvnit şi de un alt român, pe nume Andrei Roşu (foto), un maratonist care nu doar că vrea să înoate între Anglia şi Franţa, dar vrea să demonstreze imposibilul, pentru mulţi dintre noi.

IMG_2617

 

Hunedoreanul Avram Iancu se antrenează pentru a-şi îndeplini visul, acela de care a fost aproape în august 2014, respectiv de a deveni primul român care a reuşit să treacă înot Canalul Mânecii. Obiectivul bibliotecarului din Petroşani este ameninţat de un celebru maratonist român, Andrei Roşu, acesta urmând să intre în apa îngheţată din Canal, peste patru zile, mai exact pe 30 iunie a.c. Acesta participă la competiţia extremă Arch 2 Arc, care este formată din trei probe consecutive. Roşu nu se mulţumeşte doar cu titlul de a deveni primul român care îşi trece numele pe panoplia înotătorilor care au reuşit să treacă înot Canalul Mânecii, dar vrea ca succesul lui să nu poată fi egalat prea curând.

Astfel, Andrei Roşu va pleca în alergare de la Londra la Dover, pe 29 iunie a.c., iar pe 30 chiar de ziua lui, se va lansa în încercarea de a traversa „Canalul“. Şi nu doar atât, ci, după câteva ore de odihnă, va pedala de la Calais spre Paris. „Dacă vremea nu va ţine cu mine, „graficul“ se va muta cu câteva zile. Cam aşa arată, pe scurt, programul participării mele la Arch 2 Arc. (…) Oricum, în toate simulările mentale pe care le-am făcut până acum, m-am pregătit psihic şi pentru o sesiune de 24 de ore sau mai mult. Oricum, le-am spus şi organizatorilor că nu ies din apă până nu ajung în Franţa”, spune acesta.

De menţionat este şi că Roşu va purta un costum de protecţie în traversarea Canalului Mânecii, aşa cum cer organizatorii competiţiei. Bibliotecarul din Petroşani, Avram Iancu, care are programată traversarea între 9-13 august a.c., ca şi la cele două tentative de anul trecut, va încerca să ajungă pe malul francez doar în slip şi fără minimul de protecţie împotriva apei reci. Andrei Roşu are şi o cauză umanitară pentru participarea la acest concurs, fondurile strânse în cadrul campaniei vor ajunge la îngrijirea celor suferinzi.

Braşoveanul Andrei Roşu, în trecut un component al trupei „Gaz pe Foc“, în prezent un maratonist ambiţios, a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat la 14 curse, pe cele şapte continente ale lumii şi a fost primul român care a bătut tobele la Polul Nord, după primul maraton din viaţa sa.

[slideshow_deploy id=’13835′]