Una dintre cele mai vechi stațiuni turistice din România: Geoagiu-Băi, vitală pentru comunitatea locală

               Sunt puțini românii care nu au auzit de stațiunea balneoclimaterică Geoagiu-Băi. Situată la nici 50 de kilometri de municipiul Deva, într-o zonă puternic ionizată negativ, care îți dă impresia că te afli la munte, stațiunea se regăsește ca o simbioză perfectă între puterile tămăduitoare ale apelor termale, aerul curat și liniștea necesară pentru refacerea puterilor.

geoagiu1

Este locul în care mii de turiști vin în fiecare an, mulți dintre ei cu speranța că vor pleca acasă mult mai sănătoși, scrie Agerpres.

Clima continentală blândă, fără vânt puternic și geruri mari o recomandă pentru orice anotimp al anului, chiar dacă locul este situat la o altitudine de 350 de metri. Iar apele termale sunt potrivite pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, ginecologice, boli de nutriție și metabolice, dermatologice. Mai mult, aerul ozonat și mereu împrospătat de brizele montane recomandă stațiunea și pentru tratamentul unor boli ale sistemului nervos, în stări de oboseală, surmenaj, anemii sau nevroze.

Stațiunea „trăiește la maxim” în perioada de vară. Atunci este deschis complexul Băile Daco-Romane, iar transformările din ultimii ani l-au făcut într-o destinație favorită pentru turiști. Bazinele din incinta complexului sunt alimentate cu apă termală și sunt construite în așa fel încât să satisfacă toate cerințele unui public pretențios. Sunt locuri speciale pentru copii, există o trambulină și o platformă pentru sărituri în apă, iar iubitorii înotului pot să-și îndeplinească dorința de mișcare într-un bazin cu dimensiuni olimpice.

Tinerii pot spune că sunt răsfățații stațiunii, deoarece Clubul Tarabostes le prilejuiește petreceri adevărate la fiecare sfârșit de săptămână, cu invitați de marcă din lumea show-bizz-ului românesc. Cheful se sparge abia spre dimineață, atunci când obosiți după atâta dans, petrecăreții consimt că este timpul să se îndrepte spre camerele de hotel sau spre pensiunile din stațiune.

Sunt multe posibilități de cazare, care pleacă de la hoteluri de patru stele și pot ajunge, în funcție de buzunar, la închirierea unei camere la o gazdă. Localnicii sunt extrem de prietenoși și majoritatea lucrează în turism, cel puțin în timpul verii.

„Stațiunea este vitală pentru comunitatea locală„, afirmă primarul localității Geoagiu, Ioan Vălean, în opinia căruia dezvoltarea economică a zonei trebuie să se sprijine pe doi piloni: turism și agricultură tradițională.

„Stațiunea are 1.300 de locuri de cazare pe serie. Asigurăm servicii complexe și complete pentru turiști, dar și tratamentul pentru cei care au nevoie de un sprijin pentru sănătate. Stațiunea este situată într-un loc minunat pentru recreere, iar noi facem tot ceea ce este omenește posibil pentru ca oaspeții noștri să se simtă bine și să își dorească să revină aici”, continuă edilul local.

[slideshow_deploy id=’16047′]

voceatransilvaniei.ro