Andrei Roşu – campionul românilor!

                        Nici un român n-a reuşit ceea ce a dus la bun sfârşit Andrei Roşu, dar mai importantă este cauza pentru care a luptat. Vrea ca sute de bolnavi să poată primi tratament şi din acest motiv a fost atât de îndârjit.

rosu finalA devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, este primul român care a terminat ultra-maratonul Arch 2 Arc şi al cincisprezecelea pământean care finalizează extrema competiţie de alergare, înot şi ciclism.  Andrei Roşu n-a făcut un titlu de glorie şi n-a invocat „interesul naţional”, n-a cerut nimănui un bănuţ ca să-i facă pe români mândri, dar a făcut-o! A fost recompensat cu mesaje de susţinere din parte românilor şi cu donaţii pentru bolnavi, iar Roşu li se simte dator şi promite să le răspundă tuturor după ce-şi mai trage sufletul. Nu se vrea medaliat de preşedinte, nu cere să-i fie ridicată statuie şi nici declarat erou naţional sau confundat cu vreunul (nici numele nu-l ajută).  Andrei Roşu a încheiat cursa Enduroman Arch to Arc în jurul prânzului. Roşu a alergat, duminică, de la Londra Marble Arch la Dover, o distanţă de 140 de kilometri, în 16 ore şi 53 de minute, apoi a înotat de la Dover la Calais, aproximativ 40 de kilometri, în 21 de ore, marţi atingând ţărmul francez după ce a traversat Canalul Mânecii. Andrei Roşu s-a înscris în competiţie alegând să contribuie astfel la strângerea de fonduri pentru îngrijirea copiilor şi adulţilor cu boli incurabile prin intermediul fundaţiei Hospice Casa Speranţei. Banii rezultaţi din strângerea de fonduri vor fi distribuiţi integral îngrijirii bolnavilor.

Economist de profesie, braşoveanul Andrei Roşu a intrat în 2012 în Cartea Recordurilor, după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.