Interesaţi de lotul de la Iscroni

               Mai mulţi investitori încă au rămas interesaţi de suprafaţa de teren pe care este colonia Iscroni-Aninoasa, deşi aşteaptă de mai mulţi ani ca familiile să fie mutate într-un bloc social iar terenul eliberat.

images (4)Încă de pe vremea fostului edil al Aninoasei se tot vorbeşte de construcţia unui bloc social în care familiile nevoiaşe din colonie să fie mutate. În primul rând pentru a avea condiţii decente de trai şi nu ca în evul mediu cum se întâmplă în colonie, iar în plus pentru a cosmetiza zona ce lasă o impresie extrem de proastă turiştilor care vin în staţiunile de schi din vestul Văii Jiului. Mai există şi un al treilea motiv, autorităţile locale şi comunitatea având de câştigat în condiţiile în care locurile de muncă în Aninoasa sunt o raritate iar investitorii mari pot fi număraţi pe degetele unei mâini.

„Unii dintre potenţialii investitori au renunţat pentru că şi-au restrâns politica de expansiune dar mai sunt mulţi alţii. Ca intenţie am văzut că şi Dedeman ori Ambient ar fi interesaţi, sunt mai mulţi investitori care ar vrea să facă ceva pe acel teren. Eu aş vrea să văd aprobat proiectul şi făcut blocul, să pot să-i mut pe oameni. Apoi după ce ecologizez terenul sunt sigur că oricine vede un teren mare lângă stradă este interesat. Blocul acesta ne dă peste cap tot planul, oamenii mai vin şi ne întreabă ce se mai întâmplă cu terenul. Până la urmă nu este urât doar pentru Aninoasa, mă refer la cum arată acum zona, este urât şi pentru Valea Jiului. Vin turiştii să ajungă la Straja sau în Retezat, la Uricani, şi trec pe lângă colonia aceia urâtă”, declară primarul localităţii Aninoasa, Nicolae Dunca. Casele din Colonia Iscroni au o vechime de peste 100 de ani şi aparţin în mare parte administraţiei locale, însă din cauza vechimii nu mai pot fi reabilitate cu bani publici. Nici nu ar merita investiţia explică edilii, pentru că costa mai mult decât dacă ar fi ridicate de la zero.