Sentinţă în dosarul de sechestrare. Trei ani de închisoare cu suspendare pentru mama ucigaşă din Uricani

      Alina Ardeleanu, femeia cercetată de procurori pentru omor calificat după ce şi-a lăsat copilaşii să ardă în casă,a  fost condamnată la 3 ani şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendare! Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Petroşani în dosarul în care aceasta a fost judecată pentru că a sechestrat un băieţel de 7 ani şi l-a maltratat fizic.

Criminala-1-660x330

După un proces care a durat mai bine de 8 luni, magistraţii de la Judecătoria Petroşani au pronunţat sentinţa în dosarul în care Alina Ardeleanu a fost acuzată de lipsire de libertate în mod illegal, loviri şi alte violenţe. Potrivit sentinţei, femeia a primit 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod illegal şi un an  de închisoare pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Potrivit legislaţiei, cele două pedepse aplicate au fost contopite în pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care judecătorii au decis aplicarea unui spor de o treime din pedeapsa de un an închisoare, astfel că Alina Ardeleanu urmează să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare. De asemenea, i s-a interzis dreptul de a fi tutore sau curator precum şi dreptul de a comunica cu victima pe o perioadă de 2 ani. Numai că femeia scapă de închisoare, pentru că pedeapsa este cu suspendare, şi este trimisă la psiholog. “În temeiul art. 91 C.pen. din 2009, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4(patru) ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen”, se arată îăn dispozitivul sentinţei. Alina Ardeleanu este, însă, obligată să urmeze un curs de consiliere psihologică şi să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Uricani sau în cadrul Primăriei Lupeni, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.  Pentru chinurile la care a fost supus, magistraţii au stability că băieţelul trebuie să primească de la inculpată 10.000 lei cu titlu de despăgubiri morale.

 

Un dosar demarat în urmă cu doi ani

 

Faptele pentru care a fost judecată Alina Ardeleanu s-au petrecut în luna mai 2013 când poliţiştii din Uricani au fost alertaţi de un bărbat din localitate, care le-a povestit că fiul concubinei sale a fost sechestrat în locuinţa femeii şi agresat fizic. În urma cercetărilor s-a stabilit că în data de 22 mai 2013, în jurul orei 9 seara, Ardeleanu i-a cerut băieţelului în vârstă de numai 7 ani să o ajute să care nişte sticle cu apă, dar, odată ajunsă în casă, femeia a decis să-i aplice o „corecţie” băieţelului. Acesta a fost blocat în bucătărie şi, sub pretextul că i-ar fi lovit fetele, Alina Ardelean l-a luat la bătaie cu pumnii şi cu palmele, lovindu-l în cap şi în spate. Mai mult, l-a dezbrăcat de absolut toate hainele şi i-a introdus ardei iuţi în fund. Concubinul mamei sale este cel care l-a scăpat de băieţel de furia Alinei Ardeleanu. A văzut că băieţelul nu a ajuns acasăşi a pornit în căutarea lui. Un vecin i-a spus unde se află şi aşa a pus capăt coşmarului la care era supus micuţul. Alina Nadia Ardeleanu a motivat în faţa anchetatorilor că a minorul i-ar fi agresat fetiţele şi a vrut să-i aplice o corecţie. Mai mult, femeia a susţinut că nu i-a introdus ea ardeii iuţi în anus, ci că doar l-a pus pe minor să şi-i bage singur. Prin rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani s-a dispus trimiterea în judecată a Alinei Nadia Ardeleanu pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire sau alte violenţe.

Alina Ardeleau esre cercetată şi pentru omor calificat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara după ce copiii săi au murit în chinuri groaznice în apartamentul curpins de flăcări. Anchetatorii au stabilit că femeia a aprins o lumânare, a lăsat-o într-un echilibru precar pe capătul unui colţar şi a plecat în miez de noapte să-şi ia băutură, încuindu-şi în casă cei trei copii minori.

[slideshow_deploy id=’16047′]