Cererea de graţiere a Monică Iacob – Ridzi, trimisă la Ministerul Justiţiei

   Administraţia Prezidenţială a transmis solicitarea de graţiere, depusă în data de 28 mai către Ministerul Justiției pentru avizul consultativ și așteaptă un răspuns.

ridyi-465x390

„Cererea de grațiere pe numele Monica Iacob Ridzi a fost înregistrată ca cerere de grațiere completă la data de 28.05.2015. La acest moment, cererea de grațiere este la Ministerul Justiției pentru formularea avizului consultativ”, se arată într-un răspuns al Administraţiei prezidenţiale către România TV.

În luna martie, sute de enoriaşi din Petroşani au semnat o petiţie prin care cereau graţierea fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob – Ridzi. Un demers menit să-l determine pe Preşedintele României, Klaus Iohannis, să o elibereze din închisoare pe aceasta. De asemenea, prin intermediul soţului său, Monica Iacob – Ridzi a depus şi o cerere de graţiere, un demers dublat de apelurile lansate în spaţiul public de diverse personalităţi, care au aflat de cumplitele afecţiuni care îi macină sănătatea Monicăi Ridzi. Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliția Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. În data de 3 martie, a fost transferată la Spitalul Penitenciar Jilava, la solicitatea sa şi la recomandarea medicilor. Fostul demnitar a precizat că suferă de 13 afecţiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică, trombofilie prin mutaţie homozigotă şi heterozigotă, boala von Willebrand, tiroidită cronică, sindrom poliuropolidipsie, osteoporoză, gastrită, anemie feriptivă. Starea de sănătate a Moncăi Iacob – Ridzi se înrăutăţeşte după gratii pe zi ce trece. Aceasta este nevoită  acum să poarte proteze la genunchi ca să mai poată merge, iar situaţia se poate oricând agrava. Mai mult, aceasta are doi copii mici: o fetiţă de 1 an şi 7 luni şi un băiat de 5 ani.

[slideshow_deploy id=’16047′]



« (Știre anterioară)