Mii de anvelope second hand “trase pe dreapta” de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

    Peste 3.200 de avelope au fost oprite definitiv dela comecializare de inspectorii ANPC din cauza neregulilor descoperite. Protecţia Consumatorului a făcut o serie de controale iar neregulile descoperite, inclusiv în judeţul Hunedoara, nu au fost deloc puţine.

anvelope

În total, au fost controlați 289 operatori economici, dintre care la un număr de 192 operatori economici (64,4%) au fost constatate  abateri. Ca atare, s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a  2.772 anvelope second- hand, oprirea definitivă de la comercializare a  3.234 anvelope second- hand, precum şi aplicarea de 205 sancțiuni contravenționale, dintre care 88 amenzi în valoare de 255.300 lei  și 117 avertismente, toate pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

Potrivit ANPC, mai mulţi operatori economici funcţionau deşi nu aveau autorizaţei, ori în ascundeau chiar numele societpţii, aşa că clientul nu ştia nici măcar de şa cine cumpără. În plus, au fost descoperite la vânzare anvelope cu tăieturi profunde, crăpături cu deteriorări și uzură neuniforma pronunțată, ori fără certificat de garanție- jud. Bacău, Mehedinți, Prahova, Albă, Maramureș, Bihor. Nici preţul nu era întptdeauna afişat, aşa că vânzătorul putea linişit să facă tarnzacţia în funcţie de aspectul clientului.

 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor sfătuiește consumatorii să refuze anvelopele second-hand care au deteriorări și uzură neuniforma pronunțată (tăieturi profunde, crăpături) sau care nu au vizibile informațiile de bază conținute pe peretele lateral (flancul) al anvelopei:  lățimea secțiunii anvelopei în mm, construcția anvelopei diametrul jantei și data de fabricație (săptămâna, anul).

[slideshow_deploy id=’16047′]