Printre cei mai “darnici” parlamentari / Haralambie Vochiţoiu a împrumutat cu sute de mii de lei firmele apropiate

 

                      Parlamentul României pare să se fi transformat într-o instituţie de caritate, în care parlamentarii mai avuţi împrumută firmele apropiate sau cunoscuţii. În total, deputaţii au declarat că au de recuperat de la diverse cunostinţe, cărora le-au acordat împrumuturi, peste 119 milioane de euro. Şi senatorii şi-au ajutat rudele şi prietenii cu peste 8,5 milioane de euro, potrivit propriilor declaraţii date pe proprie răspundere.

download (4)Judeţul Hunedoara nu avea cum să facă excepţie, dar e drept că doar doi aleşi şi-au deschis baierile pungii. Cel mai darnic este, în continuare, senatorul Haralambie Vochiţoiu care pare să aibă o politică de viaţă mai neobişnuită. Nu îşi cumpără bunuri, nu ţine banii în conturi, ci “investeşte” în firmele apropiate lui, pe care le împrumuta cu largheţe. Nu are alte venituri decât salariul de senator, la care se adaugă câstigurile soţiei lui, nu are terenuri, nici maşini sau conturi în bancă şi deţine un singur apartament în Petroşani împreună cu soţia sa. În schimb are două împrumuturi bancare, ultimul contractat chiar anul trecut, în valoare totală de 34.750 de euro şi 80.000 de lei. Are, însă, de recuperat de la Euro Jobs SRL peste 324.000 de lei, de la Art Forest Company – aproape 404.00 de lei – împrumuturi acordate în anii precedenţi şi, din câte se vede, nerecuperate încă – şi, mai nou, 65.652 de lei de la Centrul Medical Laserterapie SRL. Haralambie Vochiţoiu este acum preşedinte al UNPR Hunedoara, dar în senat a ajuns pe listele PP-DD, de unde a plecat anul trecut. A renunţat, în acte, la firmele în care era implicat, dar este suspectat că le controlează în continuare şi Vochiţoiu a intrat şi în atenţia celor de la România Curată, care scriu despre “Senatorul care împrumută firme cu sute de mii de lei”.
Referindu-se la sumele substanţiale împrumutate către Euro Jobs şi Art Forest Company Senatorul Haralambie Vochiţoiu declară că „acele împrumuturi nu au legătură cu mandatul de senator. Au fost făcute înainte de a candida”.

 

200.000 de euro daţi împrumut de Carmen Hărău

images (1)Şi deputatul PNL Carmen Hărău se dovedeşte largă la pungă. Înainte de a fi om politic, Carmen Hărău s-a ocupat cu succes de afacerile continuate acum de familia sa. Şi, dacă afacerile tot i-au mers bine, a acordat, la rândul său, un împrumut în valoare de 200.000 de euro. Parlamentarul liberal poate fi considerat printre cei mai bogaţi aleşi, raprotat la declaraţia de avere postată recent pe site-ul Camerei Deputaţilor, având în proprietate mai multe terenuri, clădiri, bijuterii, tablouri, conturi sau depozite bancare.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]