Jiul Petroşani, nepăsare sau neputinţă?

                        Faptul că Jiul Petroşani se află într-o situaţie delicată este deja o temă binecunoscută de iubitorii sportului cu balonul rotund din Valea Jiului şi nu numai.

download (2)Baza sportivă a clubului, cândva una dintre cele mai frumoase din ţară, se degradează de la o zi la alta, iar autorităţile locale par nepunticioase sau neinteresate de ceea ce se întâmplă cu stadionul Jiului.

Degradarea clubului a început odată cu arestarea fostului patron, Alin Simota, iar maşinile ruginite care stau şi astăzi în incinta clubului, fac ca acesta să pară mai degrabă un cimitir de maşini decât un club de fotbal.

Chiar şi în această situaţie la Petroşani, pe stadionul Jiul, încă de mai joacă fotbal, iar rezultatele se văd. Locul 3, la nivel naţional, obţinut de juniorii Jiului ar trebui să fie un motiv destul de bun pentru  ca primăria Petroşaniului să scoată mai mulţi bani din visterie. La Petroşani se joacă fotbal doar din downloadplăcere, banii nu există şi, din acest motiv jucătorii pleacă la prima ofertă. Clubul nu se poate autofinanţa, pentru că nu există abonamente şi, cu siguranţă că la nivelul ligii a IV-a, nici nu s-ar înghesui mulţi să-şi facă unul. Din acest motiv suporterii celui mai titrat club de fotbal din Valea Jiului, stau cu ochii aţintiţi către primărie şi către edilii oraşului, aşteptând un „colac de salvare” din partea acestora.

Baza sportivă a Jiului este în administraţia primăriei din localitate, cea care asigură paza şi plata utilităţilor, însă este nevoie de mult mai mult pentru a se face din nou performanţă. Este nevoie de sponsori, de oameni care să aducă bani la club însă, inevitabil se cunoaşte şi faptul că, în ţară mai există cluburi patronate de primării, iar situaţia este alta, una mult mai bună.