Pe muchie de demisie/ Coordonatorul PNL pe Valea Jiului, Costel Avram, s-a consultat cu colegii din Valea Jiului

               Costel Avram, vicepreşedintele PNL Hunedoara şi, totodată, coordonatorul  organizaţiilor liberale din Valea Jiului, a fost la un pas de a demisiona din structura de conducere judeţeană. Potrivit surselor noastre, la mijloc este modul actualului lider al liberalilor hunedoreni, Bogdan Ţîmpău, de a conduce partidul.

download (6)Situaţia a explodat, iniţial, sambata, în cadrul ședinței Comitetului Județean al PNL, iar Costel Avram a vrut să demisioneze din structura de conducere judeţeană. Înainte de a face, însă, acest pas, luni seara Avram s-a întâlnit cu colegii săi din conducerea organizaţiilor locale din Valea Jiului, cu care a analizat problemele din partid, dar i-a informat şi despre ce s-a discutat la Deva. Şi, ca urmare a consultărilor din interior, Costel Avram a renunţat, deocamdată, la demisia din Comitetul Judeţean al PNL. Coordonatorul liberalilor din Valea Jiului a refuzat să vorbească despre nemulţumirile care l-au adus în pragul demisiei, precizând că “problemele se discută în interiorul partidului, nu în presă şi, ca atare, nu voi face niciun comentariu pe această temă. Într-adevăr, aseară (n.r. luni seara) am avut o întâlnire cu copreşedinţii din Valea Jiului, care m-au susţinut, şi pot să vă spun că, la această oră, organizaţiile din Valea Jiului sunt mai unite ca niciodată”.

De precizat, însă, că sursele noastre vorbesc despre acuze aduse direct celui care conduce acum partidul, deputatul Bogdan Ţîmpău, căruia i se reproşează că, deşi este tânăr, are un mod aproape comunist de a conduce partidul din punct de vedere politic. Chestionat în această privinţă, Avram s-a ferit să facă orice comentariu în acest sens şi s-a mulţumit să spună că “sunt dezbateri şi cred că într-un partid ca PNL este normal să existe astfel de dezbateri”. Nemulţumirile mocnesc, însă, iar Avram nu este singurul nemulţumit din partid. Surse politice spun că şi alţi membri ai PNL Hunedoara se gândesc să plece din această formaţiune politică.

 

„Suntem ca nişte copii orfani”!

images (5)                Aşa cum spuneam, nemulţumiri sunt multe în interiorul PNL, iar cei din Valea Jiului îndrăznesc să-şi spună răspicat punctul de vedere. De exemplu, Alina Cîrstoiu, co-preeşdinte al PNL Vulcan, a precizat că întâlnirea de luni seara era programată de săptămâna trecută, pentru a discuta activităţile ce vor fi organizate în perioada următoare, dar prezenţa lui Carmen Hărău şi a lui Adrian David a condus şi spre a discuta câteva dintre nemulţumiri. „Ni se pare că sunem ca nişte copii orfani. Nu se reuşeşte o colaborare între organizaţia judeţeana şi noi, cei din Valea Jiului, şi aici nu mă refer la Costel Avram, care este de aici, de-al nostru. Nu ştim care sunt motivele pentru care conducerea judeţeană nu găseşte disponibilitatea să vină, să discute cu noi. Am făcut o paralelă cu perioada în care la conducerea PNL Hunedoara era Mircea Moloţ, care venea cel puţin o dată pe lună, ne certa, ne lăuda, în funcţie de moment, de ce se întâmplase. Acum nu se mai întâmplă aşa ceva. Nu am fost o dată convocaţi de Bogdan Ţîmpău sau de altcineva din conducere, să ne întrebe ce credem noi sau ce vrem noi să facem”, a  declarat Alina Cîrstoiu. De asemenea, aceasta a precizat că nu este de acord nici cu campania de strângere de semnături pentru demiterea lui Victor Ponta, considerând că pentru acest lucru există instituţia moţiunii de cenzură. Într-un oraş ca Vulcanul, unde  sunt foarte mulţi pensionari care se declară mulţumiţi de activitatea actualului Guvern, un astfel de demers ar fi sortit eşecului, a explicat co-preşedintele PNL Vulcan. Cât priveşte intenţia de demisie a lui Costel Avram, Alina Cîrstoiu este de părere că „trebuie să fi într-un organism ca să poţi să-ti spui punctul de vedere, chiar dacă acest lucru convine sau nu”.

La întâlnirea din Valea Jiului au luat parte şi deputatul Carmen Hărău, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, care au încercat să aducă din nou linişte şi unitate în partid.

 

[slideshow_deploy id=’16047′]