CEH are nevoie de consens între administraţie şi sindicate

vochitoiu cu jujan si nicaÎn cadrul CEH trebuie ajuns la un consens între toate părțile implicate în deciziile care privesc acest agent economic, pentru a garanta continuarea activității în minerit, dar şi în energie la nivelul judeţului Hunedoara. Aceasta este principala concluzie la care au ajuns astăzi reprezentanţii administraţiei şi sindicatelor, în urma unei dezbateri mediate de senatorul Haralambie Vochiţoiu.

Acesta i-a invitat astăzi la masa discuțiilor pe Constantin Jujan, director general al CEH, Petre Nica, președinte al Sindicatului Muntele și pe ceilalți lideri de sindicat din cadrul CEH, într-o dezbatere care a avut loc la sediul Biroului Parlamentar din Petroșani. Această întrevedere a avut ca temă de discuție: „Situația actuală a Complexului Energetic Hunedoara. Soluții pentru continuarea activitățiiˮ.

„Le mulțumesc tuturor participanților și consider că a fost o întâlnire de bun augur, în cadrul căreia s-au schimbat opinii și date complete care să aducă lămuriri cu privire la situația actuală a CEH și să constituie un punct de plecare pentru salvarea Văii Jiului. Doar printr-o strânsă colaborare între conducere și sindicate se pot găsi soluții viabile”, a concluzionat Haralambie Vochiţoiu după întâlnirea de astăzi.

la rândul său, directorul general al CEH Constantin Jujan a opiniat că deşi administraţia şi sindicatele ăşi dau concursul pentru găsirea de soluţii prin care CEH să fie readus pe linia de plutire, deciziile majore care privesc viitorului acestei entităţi economice extrem de importante pentru judeţul Huneodara şi, mai ales, pentru Valea Jiului, sunt la îndemâna Guvernului şi a Parlamentului, motiv pentru care cei doi apreciază implicarea senatorului Vochiţoiu în această direcţie.

[slideshow_deploy id=’17217′]