Suplimentare de buget pentru Cinematograful Victoria din Petroşani

     De la aproape 290.000 de lei,cât s-a aprobat iniţial, la peste 346.000 de lei. Aceasta este contribuţia pe care trebuie să o suporte municipalitatea din Petroşani pentru implementarea proiectului privind reabilitarea Cinematografului „Victoria” din Petroşani.

816

 

În luna februarie a acestui an, aleşii locali din Petroşani au aprobat participarea la subprogramul „Săli de cinema”, derulat de CNI. Pentru implementarea propriu – zisă a proiectului, CNI a solicitat trasmiterea unor documente suplimentare, dar şi emiterea unei hotărâri de consiliu distincte privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, a amplasamentului Cinematografului „Victoria” şi a terenului aferent. În plus, primăria trebuie să se angajaeze că va asigura condiţiile pentru reabilitarea şi modernizarea fostei săli de cinema, iar la finele lunii mai b s-aaprobat şi finanţarea din bugetul local a  cheltuielilor pentru servicii şi lucrări, respectiv 289, 316 mii lei. Numai că sumaa crescut cu vreo 60.000 de lei, aşa că s-a revenit încă o dată asupra hotărârii iniţiale. „În urma verificării de către CNI a documentaţiilor întocmite de proiectant, au fost solicitate anumite modificări în Devizul General, care au condus la modificarea valorii de finanţarecare va fi suportată de municipiul Petroşani la valoarea de 346, 518 mii lei, cu TVA”, a explicat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Clădirea cinematografului, situată într-o zonă centrală a municipiului Petroşani, aproape de sediul administraţiei publice locale, se află într-o avansată stare de degradare după ce a fost abandonată ani de zile. În 2009, imobilul a trecut din proprietatea privată a statului şi administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „România Film” în domeniul public al municipiului Petroşani şi administrarea CL Petroşani. Doi ani mai târziu, însă, un om de afaceri din Petroşani a luat în concesiune prin licitaţie publică fostul Cinematograf  Victoria pentru a-i reda funcţionalitatea. Pe lângă obligativitatea de a-i păstra obiectul de activitate timp de 5 ani, investitorul anunţa că vrea să deschidă şi o sală de bowling  cu două piste, o sală de jocuri, o casă de pariuri sportive şi un fast food.  Locaţia a fost curăţată, atât în exterior, cât şi în interior, iar apoi municipalitatea a decis să ia înapoi clădirea pentru a putea finanţa proiectul din fonduri europene.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]