Din 10 iulie, niciun salariat nu mai poate fi verificat dacă stă acasă cât este în concediu medical

            Potrivit unui act normativ, din 10 iulie, salariaţii nu vor mai fi verificaţi la domiciliu atunci când se află în concediu medical.

salariatii-nu-mai-pot-fi-verificati-daca-stau-acasa-in-concediul-medical-314795În prezent, aceste controale sunt făcute în cazurile în care există suspiciuni cu privire la acordarea concediilor de incapacitate temporară de muncă, iar dacă angajaţii nu sunt găsiţi acasă sau pur si simplu refuză controlul, aceştia riscă să nu le mai fie plătită indemnizaţia de incapacitate temporară de muncă.

Conform legii publicate săptămâna aceasta în Monitor, măsura verificărilor la domiciliu va fi scoasă începand cu 10 iulie, deputaţii motivand că prevederile referitoare la verificarea salariaţilor sunt excesive şi nu tocmai utile: „Reglementarea este excesivă şi, în practică, s-a constatat că absenţa de la domiciliu a persoanei beneficiare de concediu medical nu reprezintă un motiv de suspendare a drepturilor”.

Salariaţii au dreptul să beneficieze de concediu medical şi de indemnizaţie pentru incapacitatea temporară de muncă provocată de bolile obişnuite sau de accidentele suferite în afara muncii.

[slideshow_deploy id=’16047′]

sursa:universulargesean.ro