Sanie de vară pentru Staţiunea Parâng

       Un investitor vrea să amenajeze un traseu de sanie de vară în staţiunea Parâng şi deja s-a întâlnit cu autorităţile locale pentru materializarea ideii.

Alpine_coaster_sanie_pe_sine_funpark_busteni

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi a declarat că există un investitor care intenţionează să amenajeze o pistă de sanie de vară. “Traseul ar urma să plece de sus din Parâng şi coboară până la staţia intermediară a telescaunului, aşa încât pasionaţii de acest sport să aibă cu ce urca înapoi. Primăria ar urma să concesioneze terenul pe care să fie amplasate şinele”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Discuţiile sunt, deocamdată, la fază incipientă, însă traseul saniei de vară ar putea să atragă turiştii în Parâng şi după terminarea sezonului de schi. În alte locuri din ţară ideea a prins foarte bine. De exemplu, în Buşteni de 4 ani există o astfel de instalaţie, în cadrul unui Fun Parc, gândit să funcţioneze atât iarna, cât şi vara. Şi, de departe,turiştii s-au declarat extrem de învântaţi de sania pe şine cu ajutorul căreia au parte de o coborâre abruptă, în mare viteză, peste dâmburi, mai ceva ca pe un derdeluş adevărat. Sania poate atinge chiar şi 40 de km pe oră.Pe tot parcursul traseului, turiştii sunt asiguraţi cu o centură, iar sania are un sistem de frânare automată, ca să nu o ia prea tare la vale.

Edilul din Petroşani vorbeşte însăşi de alte puncte de atracţie pentru dezvoltarea turismului montan de vară. Este vorba despre amenajarea, ca la carte, a traseelor montane pentru pasionaţii de drumeţii montane, dar şi încurajarea unor sporturi precum parapantismul, mountain bike sau competiţiile de enduro.

Deocamdată, Parângul, la fel ca şi celelalte staţiuni montane din Valea Jiului, sunt atractive doar iarna pentru turişti, dar s-a vorbit în numeroase rânduri despre necesitatea dezvoltării turismului de vară.

[slideshow_deploy id=’16047′]