Consilierii locali din Lupeni la şedinţă în Ungaria

primaria-lupeni2Consilierii locali din municipiul Lupeni vor face, in corpore, o deplasare în oraşul înfrăţit Kecel din Ungaria unde, în perioada 14-17 august se derulează un proiect european având ca temă reuniunea reprezentanţilor oraşelor înfrăţite.

Cu acest prilej, după modelul de succes al şedinţelor comune de Consiliu local iniţiat, în premieră europeană, anul trecut, de municipalitatea din oraşele înfrăţite Petroşani şi Varpalota (Ungaria), membrii Consiliului local Lupeni vor participa la o şedinţă de consiliu care va avea loc în oraşul înfrăţit din Ungaria.

david benedekffy“Această vizită are drept scop întărirea relaţiilor bilaterale pe care le avem cu comunitatea locală din otraşul Kecel. Suntem de asemenea invitaţi şi la ziua strugurilor şi vom vizita un obiectiv construit în acest oraş din Ungaria pe fonduri europene. Noi vom participa şi cu o expoziţie de fotografie în care vor fi prezentate câteva locuri reprezentative din Lupeni, respectul Palatul Cultural, sau Nedeia Sânzienelor din Straja. Totodată vom merge şi cu nişte interpreţi de muzică populară şi le vom pregăti gazdelor noastre mâncare tradiţională românească ”, a declarat David Benedekfi, consilier local Lupeni.

Relaţia de parteneriat a municipalităţii din Lupeni cu oraşul maghiar Kecel durează de 6 ani. Lupeniul mai este de asemenea înfrăţit şi cu o localitate din Austria.

[slideshow_deploy id=’16047′]



(Următoarea știre) »